Kobayashi begint Vierschansentournee op indrukwekkende wijze

Schansspringer Ryoyu Kobayashi is de Vierschansentournee begonnen op de manier waarop hij vorig seizoen eindigde: met winst. De Japanse World Cup-leider won vorig seizoen als derde man ooit alle vier wedstrijden en in het Duitse Oberstdorf was hij zondag alweer de beste in wedstrijd één.

In de eerste ronde sprong Kobayashi alweer een puike voorsprong bij elkaar, alleen de Duitser Karl Geiger en de Oostenrijkse oud-Vierschansenwinnaar Stefan Kraft bleven een beetje in de buurt. Dawid Kubacki, Markus Eisenbichler, Marius Lindvik en Johann André Forfang bleven binnen één punt van elkaar, daarachter werden de verschillen wat groter.

In de bovenste regionen veranderde in de finale niet heel veel, maar de strijd om het podium werd nog wel beslist: Kubacki zette een indrukwekkende sprong neer en wist Kraft daarmee te passeren, wat hem plek drie opleverde. Geiger hield zijn tweede plek vast, Kobayashi kwam zelfs niet een klein beetje in gevaar en won wederom.

Dinsdag wordt in Garmisch-Partenkirchen de kwalificatie afgewerkt voor de tweede wedstrijd, die op Nieuwjaarsdag gehouden wordt.

Kobayashi zegeviert op indrukwekkende wijze (Pro Shots/Zuma Press)
Kobayashi zegeviert op indrukwekkende wijze (Pro Shots/Zuma Press)