Bødium in het biatlon, Eckhoff pakt vierde op rij

In het Franse Annecy-Le Grand Bornand zijn de laatste World Cup-wedstrijden voor de biatleten in 2019 gehouden. Op het natte, zompige parcours stond een massastart op het programma en vooral Tiril Eckhoff schitterde: ze pakte haar vierde opeenvolgende zege, nadat ze eerder in de week ook de sprint en achtervolging al won.

Vrouwen
Bij de eerste schietbeurt pakten Julia Simon en Eckhoff samen de leiding, bij de tweede keer ging Eckhoff één keer de mist in, tegen twee missers voor Simon. Kaisa Mäkäräinen voegde zich bij Eckhoff, maar haakte met twee missers bij de derde schietbeurt af.

Eckhoff had op dat moment al een minuut voorsprong en één misser bij de laatste keer schieten bracht haar totaal niet in gevaar. De werkelijk ongenaakbare Noorse stoomde door en won met 1:24 minuten voorsprong op Dorothea Wierer.

De Italiaanse bleef bij de laatste schietbeurt samen over met de verrassende Zweedse Linn Persson, die ze met flink wat moeite wist te kloppen in de sprint om plek twee. Mäkäräinen eindigde uiteindelijk op de vierde plek.

Mannen
Johannes Thingnes Bø nam bij de eerste schietbeurt de leiding en vergrootte die bij de tweede. Bij de derde keer schieten ging hij één keer de mist in, maar dat was geen probleem en na vijf treffers bij de laatste schietbeurt was zijn zoveelste zege binnen.

Het werd een heus Bødium, want oudere broer Tarjei - die lange tijd vol om de tweede plek streed - eindigde op 51 seconden als derde. De tweede plek was namelijk voor de Fransman Emilien Jacquelin, die vooral bij de laatste schietbeurt een uiterst indrukwekkend staaltje snelvuur voor de dag legde. Tarjei ging daar één keer de fout in en zo passeerde Jacquelin hem. De Belg Florent Claude werd 26e.