FOK! Wat een weer: herfst

Er is vrij veel bewolking en buien trekken over het land. Vooral aan de kust is er kans op onweer. In de loop van de middag en avond gaat van het noorden uit de bewolking breken en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit op 9°C. De wind is zuidwest, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. Van het zuidwesten uit draait de wind overal naar west tot noordwest en neemt in de middag aan de kust toe naar hard tot stormachtig, aan de Zeeuwse kust is er dan kans op storm. Aan de kust zijn er in de middag zware windstoten van 75-85 km/uur, aan de Zeeuwse kust mogelijk nog wat meer.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De west- tot noordwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig boven land en matig, eerst nog vrij krachtig, langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 2 en in het oosten zou het lokaal net even kunnen vriezen.

Dinsdagochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog, in de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas aan het einde van de middag en avond is er vooral in het noorden en westen wat lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur bedraagt 7°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt gedurende de dag toe. In de loop van de middag en avond wordt de wind vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, langs de kust. Daar kunnen wederom zware windstoten van 75-85 km/uur optreden. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Water ergens in de buurt van Rotterdam
Water ergens in de buurt van Rotterdam

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.