Thiem klopt na Federer ook Djokovic op ATP Finals

Tennisser Dominic Thiem heeft zijn tweede zege in de groepsfase van de ATP Finals binnen. In de O2 Arena in Londen was de als vijfde geplaatste Oostenrijker te sterk voor de mondiale nummer twee, de Serviër Novak Djokovic.

De eerste set liep na één break aan beide kanten uit op een tiebreak, waarin Djokovic op het beslissende moment de Oostenrijkse service kon breken. Thiem sloeg vroeg in set twee gelijk toe met een break en trok de stand uiteindelijk gelijk, waarna hij set drie weer opende met een break.

Dit keer kon Djokovic op 2-3 de rebreak pakken, wat hij na het inleveren van zijn service op 5-5 nog eens deed. Een tiebreak moest er dus weer aan te pas komen, waarin het over en weer ging. Na twee opeenvolgende minibreaks kwam Thiem op 6-4 en matchpoints, waarbij de tweede raak was: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Door zijn zege is Thiem als eerste zeker van een plekje in de halve finales. Djokovic en Federer zullen onderling uit gaan maken wie uit die groep eveneens door mag, de Italiaan Matteo Berrettini lijkt min of meer uitgeschakeld.