Gratis festival Popronde strijkt weer neer in Rotterdam

Het gratis muziekfestival van Rotterdam met de meeste optredens op één dag! Met meer dan 70 geselecteerde en geprogrammeerde acts variërend van singer-songwriter, pop, hiphop, electronics, reggae, garage rock, punk en metal. De Staat, John Coffey, Kensington, Chef’Special en Racoon en vele andere hebben meegedaan, voordat ze bekend zijn geworden. Popronde is het grootste rondreizende festival van Nederland en doet dit jaar 41 steden aan. Rotterdam maakt haar programma bekend.

Met 36 Rotterdamse locaties variërend van Rotown(3voor12-podium), Weena (OOR-podium), Worm, Roodkapje i.s.m. The Daily Indie, De Doelen, Theater Rotterdam locatie Schouwburg, Cafe de Zondebok & ‘T Zwarte Schaap (afterparty), de Markthal ism Stukafest Rotterdam, Stayokay Rotterdam (kubuswoning), Het Industriegebouw met Old Scuola, By Jarmusch + dakterras, Digters Rotterdam (nieuwe locatie) en veel meer.

Artiesten die naar Rotterdam komen zijn. Wies, The Vices, Lo-Fi Le-vi, A.M. Sam, Destructive Penguins, Áslaug, Tessel (barista bij Coffee Company Eendrachtsplein), Kat Skills (met een van de zangeressen van Yes Darling), BUG en Paracetamøl en vele anderen komen op zaterdag 2 november naar het centrum van Rotterdam. Bijzonder dit jaar is dat Francis Pronk 10 jaar Popronde Rotterdam coördineert, dat het aantal Rotterdamse acts in de selectie (geselecteerd door selectiecommissie met mensen uit de muziek industrie) flink is gegroeid en Popronde Rotterdam is één van dé Rotterdamse Popweek specials.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Dit jaar zijn de nieuwe locaties: Digters Rotterdam (linker rottekade 292), Roodkapje als The Daily Indie Podium (Delftseplein 39), Baek Food & Drinks (Blaak 329), Worm foyer (boomgaardstraat 71), De Doelen studio (schouwburgplein 50), van Teijenterras in Het Industriegebouw (Goudsesingel 66), Hutspot (Karel Doormanstraat 317), King Kong Hostel (Witte de Withstraat 74), Juke Joint wat eerst Kraftbar was (Nieuwe Binnenweg 99-B) en Brewpub Reijngoud wat eerst Eurotrash was (Vijverhofstraat 8) en de infostand bij Coffeecompany Eendrachtsplein waar de Popronde caravan met phocabby staat

Jubileum voor coördinator Francis Pronk
In 2019 organiseert Popronde Rotterdam coördinator Francis Pronk voor de tiende keer het festival. In 2009 startte zij met de organisatie van het festival en is het festival inmiddels drie keer zo groot geworden. Francis Pronk is naast de Popronde, ook marketeer van Poppodium Baroeg en Baroeg Open Air.

Programma Popronde Rotterdam op zaterdag 2 november
Om 13:00 uur start het programma van Popronde Rotterdam Tim Koehoorn in By Jarmusch in Het Industriegebouw en met ALEXANDER in De Martkhal ism Stukafest Rotterdam Vanaf 0:30 uur is Cafe De Zondebok & ‘T Zwarte Schaap de plek waar de afterparty losbarst Paracetamøl wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Om 0:15 uur speelt de Dordtse/ Haagse band Dr. Justice & the Smooth Operators in Ferry.
Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Rotterdam is de Popronde dit jaar ook geweest in Dordrecht, Delft, Gouda en 37 andere steden. Komende steden zijn onder meer: Popronde Den Haag op zaterdag 16 november en het eindfeest in Amsterdam (30 november).

Dr. Justice and the Smooth Operators  (Foto: Popronde Rotterdam)
Dr. Justice and the Smooth Operators (Foto: Popronde Rotterdam)