Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Arnhemse Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elkaar in het park troffen. Voor vier vrienden die bij de trappen van de Steile Tuin hadden afgesproken, liep de avond anders dan voorgesteld. Hoewel de avond gezellig begon, kwam daar tussen 20.30 en 20.45 uur abrupt een eind aan. Een ander groepje liep langs en een man uit dat groepje dreigde met een mes en ging er met een tas vandoor.

De politie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek, maar de man met het mes - en ook de anderen met wie hij was - werd niet meer gevonden. Maar de drukte in het park kan wellicht in het voordeel werken: misschien zijn er mensen die iets van de beroving hebben gezien, of die onderstaand signalement herkennen. De politie wil graag getuigen spreken.

Op basis van het eerste onderzoek heeft de politie een signalement van de man met het mes vrijgegeven. Het gaat om een lichtgetinte man van ongeveer 1.70-1.80 meter lang. Hij had een slank postuur en donkere ogen. Hij droeg een gewatteerde roestbruine ‘tussenjas’ en had met iets zwarts de onderkant van zijn gezicht bedekt. Op zijn hoofd had hij een capuchon of pet.

De man was met meerdere personen, maar onduidelijk is nog met hoeveel precies. In ieder geval is er een vrouw bij het groepje gezien, die een opvallende jas had. Haar jas bestond uit verschillende lapjes stof in verschillende kleuren. Nadat de man de tas had gestolen is het groepje vermoedelijk in de richting van de Apeldoornseweg gelopen.

De politie wil graag in contact komen met iedereen die gisteravond tussen 20.30 en 21.00 uur iets opvallends heeft gezien in het Sonsbeekpark en dan met name rondom de Steile tuin of in de buurt van de Apeldoornseweg. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.