Capcom kondigt Project Resistance aan

Tijdens de Tokyo Game Show heeft Capcom een nieuwe soort survival horror onthuld die speelt in het Resident Evil-universum, met als werktitel Project Resistance.

Deze online multiplayer game voor vijf personen combineert coöp-gameplay met competitieve gameplay en biedt spelers de kans om hun eigen survival horror-ervaring te creëren. Vier Survivors moeten samenwerken om te ontsnappen aan een verraderlijk experiment en de gestoorde Mastermind achter de schermen te slim af te zijn. Capcom ontwikkelt Project Resistance in samenwerking met NeoBards Entertainment, waarbij ze gebruik maken van de eigen RE Engine.

In elke 4v1-match, volgt één speler als Mastermind de vier survivors via een netwerk van beveiligingscamera’s, waarbij hij of zij de overlevers telkens een stap voor moet zien te blijven om hun ontsnapping te voorkomen. De Mastermind-speler moet een deck strategische kaarten gebruiken om een dodelijke hindernisbaan voor de Survivors te creëren, bijvoorbeeld door het oproepen van bloeddorstige wezens, het plaatsen van traps, het manipuleren van de omgeving, en het bevestigen van wapens aan de beveiligingscamera’s. Hij of zij kan de zombies in de game ook direct besturen. Daarnaast kunnen Mastermind-spelers voor het eerst in de serie zelfs in de grote laarzen stappen van de Tyrant.

De Survivors moeten op hun beurt samenwerken als team om de aanvallen van de Mastermind af te slaan. Daarnaast moeten ze puzzelen om missiedoelen te halen en binnen de tijd uit de map te ontsnappen. Elke Survivor beschikt over unieke vaardigheden om het team te helpen de uitdagingen van de Mastermind te overwinnen en het sinistere experiment te overleven.

Project Resistance is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.