'Coutinho krijgt tweede uitweg geboden naast PSG'

Philippe Coutinho gaat deze maand mogelijk toch nog vertrekken bij Barcelona, nadat Engelse clubs naast zijn handtekening grepen. Volgens Mundo Deportivo was hij dichtbij een overgang naar Arsenal en later Tottenham Hotspur, maar die clubs zagen hun lokroep onbeantwoord tot het verstrijken van de Engelse transferwindow. Toch is er nog steeds kans dat hij vertrekt, aangezien Paris Saint-Germain en nu ook Bayern München zich bij Barcelona hebben gemeld voor de Braziliaanse spelverdeler.

PSG wordt al langer genoemd vanwege een mogelijke ruildeal waarbij meerdere spelers betrokken worden om Neymar terug naar Camp Nou te halen, terwijl de Duitsers een vervanger zoeken van James Rodriguez, Franck Ribéry en Arjen Robben.

De geroutineerde vleugelaanvallers zwaaiden af en tot nu toe heeft Bayern nog geen vervangers aangetrokken, al is Internazionale-aanvaller Ivan Perisic inmiddels medisch gekeurd voor een huurperiode met optie tot koop, aldus BILD.

Trainer Niko Kovac wil echter twee aanwinsten verwelkomen op de vleugels en denkt nu ook aan Coutinho, waar eerst alle ballen op de komst van Leroy Sané werden gezet. De Duitser is echter geblesseerd en lijkt maanden uitgeschakeld met zijn knieprobleem.

De Duitse topclub onderzoekt daarom bij de vertegenwoordigers van de Braziliaan of er iets te regelen valt met de creatieveling, terwijl men ook wil weten wat Barcelona als voorwaarden stelt en hoe zijn salarissituatie is in Camp Nou.

Bayern heeft nog tot 2 september om nieuwe spelers te halen en hoopt voor de start van de competitie compleet te zijn. Het is echter nog niet bekend of Coutinho wil overstappen en of het haalbaar is.

In ieder geval lijkt hij bij Barcelona niet verzekerd van een basisplaats, waar Lionel Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé allen voor hem staan in de aanvallende pikorde.