Gridstraf voor Hamilton na hinderen RšikkŲnen

Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Oostenrijk morgen starten vanaf plek vier. De Brit kwalificeerde zich als tweede, maar hinderde in het eerste deel Kimi Räikkönen door erg onhandig uit de weg te gaan. Dit leverde hem een gridstraf van drie plekken op. Eenzelfde straf wachtte George Russell voor het hinderen van Daniil Kvyat in dezelfde sessie.

Dit weekend hebben meer coureurs gridstraffen opgelopen, want de als vijfde gekwalificeerde Kevin Magnussen kreeg vijf plekken aan de broek door een versnellingsbakwissel. Nico Hülkenberg kreeg eveneens vijf plekken door een motorwissel, terwijl om dezelfde redenen Carlos Sainz en Alexander Albon achteraan moeten starten.

Door het gegoochel met de straffen scheelt het Hamilton een plek op de grid. Dit komt omdat de straf voor Magnussen eerst uitgevoerd wordt. In tegenstelling tot vroeger blijft op de voorlopige lijst dan de vijfde plek leeg. Omdat daar niemand staat schuift Hamilton naar die plek en na het uitdelen van de straffen wordt dit de vierde plek, achter polesitter Charles Leclerc, Max Verstappen en Valtteri Bottas.