Final Fantasy XIV krijgt televisieserie

Sony Pictures Television en Hivemind Entertainment, het productiebedrijf achter The Expanse van Amazon en de aankomende Netflix-serie van The Witcher, hebben een samenwerking aangekondigd met Square Enix voor de ontwikkeling van een live-action-serie van Final Fantasy XIV.

De live-action-serie zal een origineel verhaal vertellen dat zich afspeelt in de wereld van Eorzea, gebaseerd op Final Fantasy XIV. De MMORPG kwam in  2013 uit en heeft miljoenen spelers.

"Final Fantasy XIV en Eorzea zijn de perfecte ingang tot Final Fantasy voor zowel oude fans als nieuwkomers", aldus co-president Chris Parnell, Sony Pictures Television in een persbericht. "Deze show gaat over het omarmen en belichamen van alle elementen die de franchise zo'n eindeloos boeiend fenomeen hebben gemaakt, en het is een enorme eer om alle iconische personages, verhaallijnen en concepten van Eorzea, inclusief fan-favorieten zoals Cid en, natuurlijk de chocobos tot leven te brengen voor een televisiepubliek."

Ondertussen gaat vandaag de nieuwste uitbreiding, Shadowbringers, live voor mensen die een preorder hebben geplaatst. De rest van de spelers moeten wachten tot 2 juli.

Final Fantasy XIV - A Realm Reborn (Foto: Square Enix)