Groenen en Miedema onder de indruk van Italië

Na het verslaan van Japan zijn de Italiaanse vrouwen de volgende tegenstander van Oranje op het WK voetbal. Jackie Groenen en Vivianne Miedema verwachten zaterdag een zware kwartfinale tegen Italië.

Groenen is onder de indruk van Italië. “Ik vind ze erg leuk spelen, ze zijn technisch vaardig”, aldus Groenen. “Het is weer een land dat totaal anders is dan onze eerdere tegenstanders dit WK. Na Azië, Afrika, Noord-Amerika en Oceanië is het nu Europa. Het is dus heel letterlijk een WK voor ons.”

Ook haar Oranje-collega Miedema vindt de Italiaanse vrouwen goed spelen maar ziet wel kansen. “Ik heb bijna alles van Italië gezien dit WK en vind ze goed spelen”, aldus Miedema. “Tegen China ging het op en neer, daar moeten wij niet in meegaan. We moeten juist rust hebben aan de bal en als dat lukt, maken we zeker een goede kans om Italië te verslaan.”

Ondanks dat Italië zeven plaatsen lager op de FIFA-ranking staat onderschat de aanvalsters de ploeg niet. Nogmaals Miedema: “Maar Italië is aan een opmars bezig. We lopen echt niet zomaar over Italië heen, want vooral aanvallend is het een sterke ploeg. We moeten weer vol aan de bak.”

De kwartfinale tussen Nederland en Italia in Stade du Hainaut in Valenciennes begint zaterdag om 15.00 uur.

Kwartfinales
Donderdag, 21.00 uur, Le Havre: Noorwegen - Engeland
Vrijdag, 21.00 uur, Parijs: Frankrijk - Verenigde Staten
Zaterdag, 15.00 uur, Valenciennes: Italië - Nederland
Zaterdag, 18.30 uur, Rennes: Duitsland - Zweden