Rallycrosser Hansen stoot broertje van WK-leiding

Rallycrosser Timmy Hansen is de nieuwe leider in het WK. In het Britse Silverstone was de Zweedse Peugeot-coureur de beste, nadat hij eerder dit jaar ook in Barcelona al won. Hij passeert zo zijn 20-jarige broertje en teamgenoot Kevin Hansen, die met plek zeven de finale niet haalde.

In de finale was het Audi-coureur Andreas Bakkerud die bij een chaotische start de leiding pakte. Hansen sloot aan bij de Noor en besloot wat eerder de joker lap te pakken. Hij kon vervolgens harder doorrijden dan Bakkerud, die in de voorlaatste ronde zijn joker lap incasseerde. Dat was te laat: hij kwam precies achter Hansen terecht en moest genoegen nemen met plek twee.

Achter het dominante duo ging de derde plek naar Renault-coureur Anton Marklund, zijn eerste podium sinds hij in 2014 in Canada tweede werd. Timo Scheider, Krisztian Szabo en Liam Doran completeerden de finale.

De finale in Silverstone (Bron: YouTube)