'Begeerde Vlap gaat mogelijk naar Serie A'

Michel Vlap speelt volgend seizoen mogelijk in de Serie A. De aanvallende middenvelder van sc Heerenveen wordt gelinkt aan Atalanta. Eerder werd de 21-jarige Vlap al in verband gebracht met clubs als KRC Genk, Anderlecht en TSG Hoffenheim. Atalanta is momenteel de nummer drie van de Serie A.

Vlap wordt al wekenlang in verband gebracht met een vertrek bij Heerenveen, waar hij nog tot medio 2022 vastligt. Volgens eerdere berichten hebben meerdere buitenlandse clubs al geïnformeerd naar Vlap. Heerenveen zou de creatieveling echter niet voor een habbekrats willen laten gaan en zou minimaal vijf miljoen euro eisen.

Atalanta houdt er rekening mee dat Josip Ilicic naar Napoli verkast, waardoor de club uit Bergamo op zoek moet naar een vervanger. Vlap zou volgens diverse Italiaanse media een van de kandidaten zijn om aan de slag te gaan bij Atalanta, dat momenteel strijd voor een ticket naar de Champions League. Mocht Atalanta de derde plek behouden, dan is de club volgend seizoen verzekerd van acteren in het miljardenbal.

Technisch manager Gerry Hamstra stelde eerder dat er geen vaste vraagprijs is voor Vlap, aangezien hij nog drie jaar vastligt bij Heerenveen. Vlap heeft tot op heden in totaal 65 wedstrijden voor de Friezen gespeeld, met 21 doelpunten en negen assists als resultaat. Dit seizoen staat de teller van Vlap op zeventien goals en zes assists in 38 wedstrijden.