Honderden uitzinnige fans onthalen Duncan Laurence op Schiphol

Zaterdagnacht werd er in kroegen en huiskamers massaal feest gevierd nadat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival won. Gisteravond werd hij door honderden van zijn fans onthaald op Schiphol.

Laurence kwam pas rond 17:00 uur aan, maar sommige fans stonden al om 14:00 uur in de aankomsthal op hem te wachten. "Ik heb hier 44 jaar op gewacht", vertelt een fan. "De laatste keer dat we wonnen was ik acht. Geweldig!"

Ook na de landing moesten de fans nog even wachten, omdat Laurence eerst nog een persconferentie gaf. Maar dat doet niets af aan de feestvreugde onder de fans als hij door de schuifdeuren de aankomsthal in loopt. "Het is echt fantastisch! We houden van hem!", roepen twee mannen met glitterhoedjes op.

Duwen en trekken
Als de zanger vervolgens verder de hal in loopt moet hij door een zee van fans naar de uitgang, wat een hoop duw- en trekwerk oplevert. "Ik trok hem nog even aan z'n jassie", zegt een vrouw met een ballon met de tekst 'welkom thuis' erop. Toen zei hij: "niet zo aan mij trekken!', maar ik wilde hem mijn ballon geven."

Een andere vrouw had meer geluk in haar missie een selfie met Laurence te maken. "Het is gelukt! Heel vet! Hij is niet helemaal goed gelukt, maar hij staat erop en hij kijkt. Dus ik vind hem helemaal goed!"