Vrouwen Twente pakken koppositie terug van Ajax

De vrouwen van FC Twente hebben de eerste plek in de kampioensgroep van de Eredivisie weer in handen. De ploeg won in eigen huis met wat moeite van PEC Zwolle.

Babiche Roof zette Zwolle na een half uur op voorsprong en pas kort na rust kon Twente iets terug doen: Jassina Blom tekende voor 1-1. Jöelle Smits bleek de reddende engel, want na 55 minuten zorgde ze voor de voorsprong en tien minuten voor tijd tekende Smits voor de 3-1 eindstand.

Aniek Nouwen schoot PSV na een kwartier op 0-1 bij ADO Den Haag, waar Romy Speelman twintig minuten later de gelijkmaker scoorde. Nog voor rust bracht Nance van der Meer ADO op voorsprong, maar Naomi Pattiwael trof een kwartier voor tijd doel en zorgde voor de 2-2 eindstand.

Twente heeft nu één punt voorsprong op Ajax, dat op haar beurt weer twee punten heeft op PSV. ADO en PEC doen in de strijd om de landstitel niet meer mee.