Veldrijdster Betsema positief getest op anabole steroïden

Denise Betsema heeft op 27 januari na de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide positief getest op anabole steroïden.

Betsema was de revelatie van het afgelopen veldritseizoen. De Texelse won maar liefst vijftien wedstrijden en was daarmee de veldrijdster met de meeste zeges in het seizoen 2018/2019.

Bij een dopingcontrole na afloop van de wedstrijd in Hoogerheide heeft ze positief getest op het spierversterkende middel. De 26-jarige renster heeft laten weten een contra-expertise aan te vragen.

“Ik ben ontgoocheld, want ik ben absoluut onschuldig. Ik zal dit aanvechten en een contra-expertise aanvragen”, aldus Betsema tegen de NOS.

Update 22.35 uur
Reactie van Betsema op haar Instagram-account: "Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden). Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest. We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond. Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb. Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren."