NHL: Lightning slaat hard toe in slotfase tegen Bruins, record in zicht

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning blijven bijzonder lekker bezig in de NHL. In de eigen Amalie Arena leek de ploeg onderuit te gaan tegen de Boston Bruins, maar niks was minder waar: 5-4.

Steven Stamkos was in de eerste periode al goed voor twee treffers, Brad Marchand scoorde tussendoor in de powerplay namens de Bruins. In de tweede periode namen de bezoekers het heft in handen: Charlie Coyle, Brandon Carlo en nog eens Marchand tekenden voor 2-4.

Tampa Bay zou echter niet hét team van het seizoen zijn als ze geen antwoord hadden en dat kwam er dan ook in de derde periode: Stamkos stelde eerst Victor Hedman en vervolgens Nikita Kucherov in staat te scoren, waarna Anthony Cirelli het afmaakte.

Het is alweer de 59e overwinning van het seizoen voor de Lightning, de vierde ploeg ooit die dat haalt. Het record staat op naam van de Detroit Red Wings, die in 1995/96 maar liefst 62 zeges boekten. Dat kan Tampa Bay nog pakken: ze hebben in de komende anderhalve week nog vijf duels voor de boeg. 

Uitslagen NHL maandag
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 3-1
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-5
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 7-5
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5-4
Minnesota Wild - Nashville Predators 0-1
St. Louis Blues - Vegas Golden Knights 3-1
Winnipeg Jets - Dallas Stars 2-5
Calgary Flames - Los Angeles Kings 0-3
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2-3

Lightning - Bruins (Bron: YouTube)