Skicrosser Midol pakt World Cup-eindzege na dubbele winst in Sunny Valley

Voor de voorlaatste World Cup-wedstrijden van het skicrossseizoen keren we nog even terug naar het weekeinde. In het Russische Sunny Valley stonden twee wedstrijden op het programma en dat leverde weer prima actie op.

Bij de vrouwen ging de eerste zege naar de Zwitserse Fanny Smith, die in de finale afrekende met Sandra Näslund (Zweden), Andrea Limbacher (Oostenrijk) en de Canadese Marielle Thompson. Een dag later was er weer geen houden aan voor de rest, want Smith won opnieuw, dit keer voor landgenote Sanna Lüdi, de Française Alizee Baron en India Sherret uit Canada.

Met haar dubbele zege slaat Smith een grote slag in de strijd om de World Cup. Het gat naar Näslund - die in race twee vijfde werd - is in één klap zo groot geworden dat Smith op 17 maart in het Zwitserse Veysonnaz bij de slotwedstrijd nauwelijks nog naast de eindzege kan grijpen, haar tweede na 2012/13.

De eerste vrouwenfinale (Bron: YouTube)

De tweede vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Bij de mannen verzekerde Bastien Midol zich van de eindzege in de World Cup. De 28-jarige Fransman deed dat op perfecte wijze, want net als Smith won hij beide wedstrijden. Opvallend genoeg won hij tot het weekeinde slechts één World Cup-wedstrijd, in februari 2016, maar dit seizoen blinkt hij vooral uit in constantheid.

In de eerste finale klopte hij de Sloveense snor Filip Flisar, landgenoot Jean-Frederic Chapuis en de Zwitser Alex Fiva, die in de tweede finale net tekort kwam om Midol te verslaan. Olympisch kampioen Brady Leman uit Canada werd derde, de dit seizoen doorgebroken Duitser Florian Wilmsmann eindigde als vierde.

De eerste mannenfinale (Bron: YouTube)

De tweede mannenfinale (Bron: YouTube)