Duitse rodelaarsters na 22 jaar in eigen huis verslagen

De World Cup rodelen in het Duitse Altenberg is zondag ietwat uitgelopen op een farce. Het sneeuwde nogal hard in Duitsland, waardoor de estafette 's middags afgelast werd en de vrouwenwedstrijd in de ochtend bij één in plaats van twee runs bleef.

Door de sneeuwval ontstonden bijzonder vreemde resultaten. Als tiende van de 28 dames ging Sandra Robatscher naar beneden en de Italiaanse zag hoe de een na de ander door de zware sneeuwval geen schijn van kans had om haar tijd aan te vallen. De allerlaatste starter, de Duitse wereldkampioene Natalie Geisenberger, kwam met 0,09 seconden nog in de buurt, hoewel ze doorgaans gehakt maakt van de Italiaanse Robatscher. Op 0,246 seconden stond de Russische Viktoriia Demchenko op de derde plek, enkele duizendsten voor de Amerikaanse Emily Sweeney. De vanuit Kroatië overgekomen Nederlandse Daria Obratov eindigde als 26e en op twee na laatste.

Veel van de late starters waren volstrekt kansloos. Zo eindigden de Duitse wereldtoppers Julia Taubitz en Dajana Eitberger als 24e en 25e, terwijl de Amerikaanse Summer Britcher op de 20e plek bleef steken. De tweede run werd vervolgens afgelast en dus hadden de dames onderin de ranglijst ook geen kans om zich met de omgekeerde volgorde van run twee weer wat naar voren te werken.

Voor de statistieken was het een leuke uitslag. Voormalig olympisch- en wereldkampioene Gerda Weissensteiner was in februari 1996 in St Moritz de laatste Italiaanse die een World Cup-zege boekte. Daarnaast is het de eerste keer sinds november 1997, toen de Oostenrijkse Andrea Tagwerker in Königssee won, dat een niet-Duitse in Duitsland de winst pakt.