Niet krabben = 240 euro lappen

IJs op de ruit betekent een forse belemmering van het zicht, met alle risico’s van dien. Zeker wanneer het ‘s morgensvroeg donker is of de weg glad door bevriezing. Toch zijn er mensen die de autoruiten niet goed schoonmaken en de weg op gaan. Een risico voor zowel de bestuurder als alle andere weggebruikers. 

Een woordvoerder van de politie: "Een automobilist is verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben. De politie adviseert daarom de voor- en achterruit, de zijramen en de buitenspiegels voor het rijden goed schoon te maken. Niet krabben is geen optie: rijden met slecht zich is niet alleen gevaarlijk, maar kan ook een boete van zo’n €240,- opleveren. Dit is een behoorlijk bedrag en daarom waarschuwen wij de mensen ook."

De woordvoerder geeft ook nog wat tips mee: "Een dichtgevroren ruit komt nooit gelegen. Het betekent dat je in de winter tijd moet maken om je autotruiten ijsvrij te maken voor je vertrekt. Het is handig om je voor- en achterruit voor de bevriezing af te dekken met een anti-ijsdeken of voorruitfolie. Een dakhoes bedekt naast de voorruit ook de zijramen, de achterruit en de zijspiegels. Ideaal voor mensen die helemaal niet willen krabben 's ochtends vroeg. Gooi geen heet water over de voorruit; het raam kan door het plotselinge temperatuurverschil barsten of breken."

Eerder deze week ging een bericht op een van de Twitteraccounts van district Rotterdam viral, nadat de politie per ongeluk waarschuwde met het oude boetebedrag in hun tekst. 

Niet krabben = 240 euro lappen (Foto ter illustratie ©Pxhere)
Niet krabben = 240 euro lappen (Foto ter illustratie ©Pxhere)