Om de drie minuten een bekeuring

De Merwedestraat in Dordrecht. Eén van dé toegangswegen vanaf de drukke N3 naar het centrum. Industrie, tankstations, bouwmarkten, een supermarkt. Een levendige straat voor wie naar de Dordtse binnenstad gaat, gaat tanken of boodschappen wil doen. Twee keer twee rijbanen van en naar het centrum nodigen kennelijk uit om harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur te rijden. Bewoners van de Dordtse wijk de Staart maken zich zorgen, niet in de laatste plaats vanwege de verkeersongevallen die er gebeuren. In 2018 registreerde de politie er 30.

De Dordtse politie pakt dit signaal regelmatig op. Op 15 januari controleerden agenten weer eens op de Merwedestraat. In een vrij half uurtje maten ze snelheid van het verkeer, in de verwachting een paar bekeuringen uit te schrijven. Het werden er negen, een per drie minuten. De hoogst gemeten snelheid bleek 80 km/uur te zijn, na aftrek van de wettelijke correctie, dus de betreffende automobilist had zo’n 85 km/uur op zijn snelheidsmeter.

287 euro
Wie tien kilometer te hard rijdt kan op een bekeuring van minimaal 48 euro rekenen. Bij 20 kilometer is dit al opgelopen tot 153 euro. De weggebruiker die 80 km/uur reed kan in principe een acceptgiro van 287 euro tegemoet zien.