Italiaanse biatletes winnen fraaie estafette

De Italiaanse biatletes hebben tijdens de World Cup in het Oostenrijkse Hochfilzen de eerste estafette bij de vrouwen van dit seizoen gewonnen. Lisa Vittozzi, Alexia Runggaldier, Dorothea Wierer en Federica Sanfilippo wonnen na een fraaie comeback.

Vittozzi had bij haar staande schietbeurt één extra patroon nodig, maar wisselde namens Italië wel als eerste, voor Duitsland met Vanessa Hinz, Slowakije met Paulina Fialkova, Zweden met Linn Persson en Oekraïne met Anastasia Merkushyna.

Namens Slowakije had Anastasia Kuzmina twee extra patronen nodig, maar met snel langlaufen pakte ze alsnog twintig seconden voorsprong op de jonge Julia Simon en Lena Häcki uit Frankrijk en Zwitserland. Ekaterina Yurlova-Percht volgde daar namens Rusland vlak achter, net als de Oostenrijkse Julia Schwaiger. Noorwegen, Wit-Rusland en Zweden waren ook volop in de race, terwijl de Duitse Franziska Preuss bij het schieten zwaar de mist in ging en in één klap vrijwel kansloos was.

Een geweldig optreden van Wierer bracht Italië ineens weer in de race. Sterker nog, van meer dan een minuut achterstand ging de ploeg naar achttien seconden voorsprong op Zwitserland, waar Elisa Gasparin het prima deed. Met Emma Nilsson en Celia Aymonier volgden Zweden en Frankrijk op een halve minuut van Italië, tien seconden voor Rusland en Wit-Rusland.

De Italiaanse slotloopster Sanfilippo bleef foutloos op de schietbaan en wist in de slotronde de Française Anaïs Bescond en de Zweedse Hanna Öberg achter zich te houden. De Zweedse klopte de Française in de strijd om de tweede plek, een kleine tien seconden achter de winnende Italiaanse dames. 

Om 14.00 uur is het de beurt aan de mannen om de week in Hochfilzen af te sluiten.