Voormalig GTST-acteur Dave Mantel (37) overleden

Voormalig GTST-acteur en fotograaf Dave Mantel is zaterdagochtend overleden. Dat meldt zijn familie op zijn Instagram-account.  Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven. Onder een foto van de acteur schrijft de familie: "Lieve Dave, je bent te vroeg heen gegaan. Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen." 

Door zijn rol van Menno Kuiper in de tv-serie "Goede Tijden Slechte Tijden" werd Mantel bekend bij het grote publiek. Daarnaast was hij onder andere te zien in de film De groeten van Mike en als Tino in de met internationale prijzen overladen film "Spijt!", naar het boek van Carry Slee. Op televisie speelde Mantel onder andere rollen in de series "Danny Lowinski", "Divorce" en "Dokter Tinus".

Sinds 2015 vertolkte Mantel de hoofdrol van Frank Farmer in de theatermusical "The Bodyguard". Naast zijn werk als acteur was Mantel tevens fotograaf en filmmaker. Ook was hij sinds 2015 ambassadeur van "Free A Girl" en zette hij zich in voor de vrijheid van meisjes in gedwongen prostitutie.

GTST-acteur Dave Mantel (37) overleden (Foto: Wikipedia)
GTST-acteur Dave Mantel (37) overleden (Foto: Wikipedia)