17-jarige schansspringster stunt met World Cup-winst

Schansspringster Lidiia Iakovleva kent het weekeinde van haar leven. In het Noorse Lillehammer pakte ze vrijdag al de achtste plek in pas haar derde World Cup-wedstrijd, zaterdag wist ze zelfs te winnen.

De tiener, die vorig seizoen in het laatste weekeinde mocht debuteren, liet in de eerste ronde al de beste sprong zien, maar het verschil met de Noorse Maren Lundby was uiterst klein. Ook de Duitse Juliane Seyfarth, die vrijdag haar eerste zege boekte, bleef dicht in de buurt. Het andere grote nieuws van de eerste ronde was dat de grand dame van het schansspringen, de Japanse Sara Takanashi, wegens een probleem met haar pak werd gediskwalificeerd.

In de tweede ronde sprong Ema Klinec naar voren. De 20-jarige Sloveense won één plek en kwam zo op het podium terecht, doordat Seyfarth terugviel naar de vijfde stek. Lundby sprong vervolgens prima, maar op Iakovleva stond geen maat: de Russische was ook in de finaleronde de beste en schreef zo voor het eerst een World Cup-wedstrijd op haar naam.

Iakovleva stunt (Bron: YouTube)