Twitter deelt bans uit aan mensen die Sean Bean gaan vermoorden in Hitman 2

Dat het geen goed idee is om op social media kenbaar te maken dat je mensen gaat omleggen weten de meeste mensen wel. Het wil echter nog wel eens mis gaan wanneer niet helemaal duidelijk is dat er gerefereerd wordt aan zaken als games. Aankondigen dat je acteur Sean Bean gaat liquideren blijkt dan ook geen goed plan.

Mensen die bekend zijn met de nieuwe generatie Hitman-games weten wel dat er periodiek bijzondere doelwitten worden geselecteerd voor de speler, de zogenaamde 'elusive targets', die binnen een bepaalde tijd uitgeschakeld moeten worden. Hitman 2 heeft sinds kort niemand minder dan acteur Sean Bean hiervoor aangewezen, mogelijk vanwege zijn buitengewone talent om dood te gaan in ongeveer alles waar hij in speelt.

Twitteraar 'TheFatConsoler' kondigde zijn Hitman 2-plannen aan via Twitter en werd even later permanent geband wegens het overschrijden van de regels. We zien dit soort dingen steeds vaker, een aantal weken geleden zagen we al iemands Twitter opgeschort worden wegens een gamegerelateerd gedicht die ook erg veel moeite had met zijn account weer actief te krijgen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het gros van de moderatie op Twitter gedaan wordt door bots.

Het account van TheFatConsoler is inmiddels in ieder geval weer actief. Het is niet helemaal duidelijk of zijn Twitter weer groen licht heeft gekregen vanwege de ophef op social media of door de vele e-mails die de gebande sindsdien had gestuurd. Zodra beroep aangetekend wordt lijkt het er in ieder geval in sommige gevallen op dat er menselijk handelen aan te pas komt om te checken of een ban terecht is gezet.