Elite Dangerous-speler geband van Twitter om gedicht

Wat moest doorgaan als een ludiek gedicht werd voor Elite Dangerous-speler Tim Wellens uiteindelijk een reden voor totale verbanning van socialmediaplatform Twitter. Het gedicht bevatte namelijk een vermeende doodsbedreiging; dat deze gericht was aan het fictieve, buitenaardse ras de Thargoids deed daar niets aan af.

Op vier oktober schreef Wellens op Twitter een rijmpje als reactie op een tweet van het officiële kanaal van Elite Dangerous. Niet ontoevallig was het op de bewuste dag tevens 'National Poetry Day' in het Verenigd Koninkrijk, waar de ontwikkelaar van de space-adventuregame, Frontier Games, is gevestigd. Het Twitter-kanaal van Elite Dangerous gaf een voorzet met een half afgemaakt gedicht, waarna Wellens zijn bijdrage leverde:

Helaas voor Wellens werd dit vreselijke onrecht aan het adres van de Thargoids vrij vlot opgepikt door de 'beveiligingsmechanismen' bij Twitter en werd kort daarop zijn account opgeschort. Wellens heeft vervolgens getracht om de schorsing aan te vechten door uit te leggen dat Thargoids een niet-bestaand ras van buitenaardse wezens is, en dat er nooit een echt persoon of organisatie is bedreigd. Helaas lijkt het appel van Wellens aan dovemansoren gericht aangezien zijn account nog altijd op non-actief staat. 

Wellens heeft sindsdien opnieuw beroep aangetekend in de hoop dat er iets gebeurt. Zijn kanaal heeft 4500 volgers en zelf is hij actief twitteraar/volger: "In het begin baalde ik vooral omdat ik erg veel vrienden volg op Twitter. Maar wat me nog het meest tegenstaat is het feit dat ik het gevoel krijg dat ik door een computer wordt veroordeeld zonder een mogelijkheid om mijzelf fatsoenlijk te verdedigen. Ik begrijp dat haatvolle, schadelijke tweets door een geautomatiseerd systeem worden opgepikt, maar ik had gehoopt dat het onderzoek zelf door mensen gedaan zou worden. Het had ze letterlijk vijf seconden gekost om te zien dat het om een compleet schadeloze tweet gaat".

Wij hopen uiteraard dat Twitter, het liefst in menselijke vorm, binnenkort serieus ingaat op het beroep van Tim en hem er gewoon weer op los laat tweeten.