Eerste Russische zege ooit in World Cup schansspringen

Schansspringer Evgeniy Klimov heeft de eerste individuele World Cup-wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De 24-jarige Rus stapte enkele jaren geleden over van de noordse combinatie, waar hij het schansspringen keer op keer domineerde, om vervolgens ruim tekort te komen in het langlaufen.

Sinds zijn overstap liet Klimov al meerdere malen zien een serieus talent voor het springen te hebben, wat hij in de afgelopen zomer bekroonde met eindwinst in de Zomer Grand Prix. In het Poolse Wisla kwam daar echter een nog veel grotere overwinning bij: winst in de World Cup.

Klimov stond na de eerste ronde al aan de leiding, met thuisheld Kamil Stoch die het dichts in de buurt stond. In de tweede ronde maakte echter vooral Stephan Leyhe een grote indruk, nadat de Duitser de eerste ronde nog als zesde afsloot. Zijn tweede sprong hielp Leyhe plek na plek te winnen, met uiteindelijk een tweede stek als resultaat, het eerste World Cup-podium voor de Duitser.

Achter Klimov en Leyhe ging de derde plek naar de Japanner Ryoyu Kobayashi, die Leyhe weliswaar voorbij zag komen, maar die zelf Stoch passeerde. De Pool werd vierde, voor de jonge Sloveen Timi Zajc, landgenoot Piotr Zyla en Antti Aalto, die voormalig grootmacht Finland het beste resultaat in bijna drie jaar bezorgde.

Voor de volledige uitslag kun je hier terecht.