Fenati terug in Moto3-klasse

Voormalig Moto2-coureur Romano Fenati keert volgens het Italiaanse Sky Sports volgend seizoen tóch terug in het wegracekampioenschap. De coureur gaat uitkomen onder de vlag van zijn eerdere werkgever, het Marinelli Sniper Team.

Even leek het erop dat Fenati zijn carrière definitief gedag had gezegd en we hem in 2019 hoogstens in zijn opa's ijzerwinkel zouden kunnen spotten maar het tij lijkt dan toch gekeerd. De 22-jarige rijder werd begin september geschort nadat hij zich misdroeg tijdens de Italiaanse Grand Prix in Misano. Op hoge snelheid kneep de coureur in de voorrem van zijn toen nog toekomstige teamgenoot Stefano Manzi. Niemand raakte gewond maar Fenati's actie werd breed uitgemeten in de media en had grote gevolgen: niet alleen werd hij gediskwalificaeerd en werd zowel zijn toenmalige als aankomende contract verscheurd maar ook verloor hij zijn racelicentie tot 21 februari 2019. 

Maar er gloort blijkbaar hoop aan de horizon voor de racer hoewel hij wel een stapje terug moet doen. Kwam de coureur afgelopen seizoen nog uit in de Moto2, in 2019 zien we hem in de juniorklasse op de grid verschijnen. We zullen zien of de jonge racer zich ditmaal wel (enigszins) sportief kan gedragen.