Obsidian en inXile Entertainment sluiten zich aan bij Microsoft

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu heeft Microsoft het officieel aangekondigd tijdens het X018-evenement: Obsidian Entertainment behoort vanaf nu tot het portfolio van Microsoft.

Dankzij hardnekkige geruchten de afgelopen weken was het meer een kwestie van wanneer het wordt aangekondigd, maar toch had Microsoft nog een verrassing tijdens deze aankondiging. Een andere Amerikaanse ontwikkelstudio die bekend staat om zijn RPG's wordt ook overgenomen door Microsoft: inXile Entertainment.

Met deze twee studio's verwelkomt Microsoft aardig wat RPG-talent in hun verzameling van ontwikkelaars. Obsidian Entertainment is vooral bekend van Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth en de Pillars of Eternity-serie. inXile Entertainment heeft op zijn beurt pareltjes als Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera ontwikkeld.

Met deze acquisities gaat Microsoft door met waarmee zij begonnen zijn eerder dit jaar. Tijdens E3 afgelopen zomer werden al vijf nieuwe studios aangekondigd die een langdurige samenwerking met Microsoft aangaan. Tot deze studio's behoren de ontwikkelaars van State of Decay, Forza Horizon, We Happy Few en Hellblade: Senua's Sacrifice.