FOK! Wat een weer: koud met wind

Vandaag neemt de bewolking verder toe, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas in de avond neemt de kans op regen toe. Het wordt niet warmer dan een graad of 6 en er staat een matige noordoostelijke wind. Aan de kust is deze vrij krachtig tot krachtig, in de avond wordt de wind langs de noordkust hard, 7 Bft.

In de nacht naar dinsdag gaat het vanuit het oosten flink regenen. De minima komen uit op omstreeks 4°C. De noordoostelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig en langs de noordkust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Dinsdag overdag trekt de meeste regen aanvankelijk naar het westen weg, in de loop van de dag gaat het van het zuiden uit opnieuw regenen. In totaal valt er dinsdag 10-20 mm, lokaal meer dan 20 mm. De wind is overwegend zuidelijk en matig, in de loop van de dag draait de wind naar het westen en neemt dan in korte tijd toe naar (vrij) krachtig, langs de kust naar hard tot mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name langs de kust kunnen dan ook zware windstoten van 75-90 km/uur optreden. Verder is er met name in de ochtend kleine kans op mist. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C en 9°C. (Bron: KNMI)

Nederland

Mooie stoel in Zeeuws Vlaanderen (Foto: Paulus-de-kabouter)
Mooie stoel in Zeeuws Vlaanderen (Foto: Paulus-de-kabouter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!