MLB: Red Sox één zege verwijderd van World Series-winst

De honkballers van de Boston Red Sox hebben nog één overwinning nodig om voor de negende keer in de geschiedenis de World Series te winnen. In Dodger Stadium won de ploeg zaterdagavond de vierde wedstrijd, waarmee de stand op 3-1 komt te staan.

De Dodgers beginnen met Rich Hill op de werpheuvel, bij de Red Sox was het de beurt aan Eduardo Rodriguez om het duel te openen. De werpers begonnen sterk en na zes innings stonden ze beiden nog als een huis: Hill gaf één hit op, Rodriguez twee en die leverden allemaal geen runs op.

In de zesde inning sloegen de Dodgers als eerste toe: een double play van de Red Sox op een slag van Cody Bellinger mislukte, waardoor Justin Turner het thuishonk kon bereiken. Yasiel Puig knalde er vervolgens met twee man op de honken een homerun uit: 4-0 Dodgers.

3-run homerun van Puig (Bron: YouTube)

Hill werd in de zevende inning vervangen door Ryan Madson en dat ging gelijk fout: op zijn vijfde worp sloeg Mitch Moreland toe met een 3-run homerun, waardoor de Red Sox met 4-3 weer aansloten. Kenley Jansen nam het in de achtste inning over, maar ook dat begon niet best: Steve Pearce mepte op Jansen's derde worp een homerun en trok de stand gelijk.

Moreland slaat toe (Bron: YouTube)

In de negende inning ging het fout voor Dodgers-werper Dylan Floro, die Jansen's plek in had genomen. Brock Holt sloeg zichzelf de honken op, de jonge Rafael Devers sloeg hem vervolgens over de thuisplaat: 4-5 Boston. Pearce sloeg vervolgens met alle honken bezet net geen homerun, maar hij kreeg wel alle honken leeg: 4-8 Boston, waarna Pearce zelf binnen werd geslagen door Xander Bogaerts.

Kike Hernandez sloeg een 2-run homerun om de negende slagbeurt van de Dodgers mee te openen, maar Red Sox-closer Craig Kimbrel zag vervolgens hoe een hoge bal van Bellinger gevangen werd en de derde out voor de Dodgers een feit was. De Red Sox wonnen zo met 6-9 en zijn nog één zege verwijderd van de titel in de World Series.

Zondagavond moeten de Dodgers alles uit de kast trekken om de kansen in leven te houden. In Los Angeles spelen ze dan vanaf 01.15 uur Nederlandse tijd de vijfde wedstrijd, die gewonnen móet worden. Ook deze zal weer live te zien zijn op FOX Sports.

Pearce was van doorslaggevend belang (Bron: YouTube)