Vijf man opgepakt na voetbalrellen Breda

De trieste voorlopige balans van de voetbalrellen na de wedstrijd NAC – Willem II is: vijf aanhoudingen, twee lichtgewonde agenten, vooralsnog drie aangiftes van agenten ten opzichte van hooligans en de start van een onderzoek naar meer verdachten.

Wat een mooie voetbalmiddag had moeten worden eindigde zondag in rellen waarbij vooral de NAC supporters het erg bont maakten. Na de wedstrijd probeerden zij de confrontatie op te zoeken met Willem II supporters. Door direct de Mobiele Eenheid en politie te paard in te zetten werd dit grotendeels voorkomen.

Het explosieve geweld richtte zich hierna tegen de politie. Er werd met stenen gegooid, agenten werden bedreigd, mishandeld en gediscrimineerd. Enkele hooligans sloegen met broekriemen en kettingen naar de paarden en agenten. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond.

Aanhoudingen
Toen de Mobiele Eenheid de rust had weten terug te brengen startte een aanhoudingseenheid direct met het oppakken van relschoppers. Er werden in de loop van de avond vijf mannen aangehouden, drie uit Breda, één uit Roosendaal en één uit Oosterhout. Ze variëren in de leeftijd tussen 17 en 39 jaar.

In het stadion zijn camerabeelden veiliggesteld en ook buiten het stadion zijn opnames gemaakt. Deze beelden worden bekeken en de relschoppers die daarop te zien zijn zullen worden aangehouden. De politie doet een dringende oproep aan de relschoppers om zich te komen melden.

In een later stadium van het onderzoek bekijkt de politie samen met justitie of het noodzakelijk is om de camerabeelden eventueel online te plaatsen ter opsporing van de verdachten die niet herkend zijn.