Bayern München heeft schijt aan persvrijheid en dreigt met juridische stappen

De top van Bayern München heeft in een vreemde persconferentie hard uitgehaald naar de Duitse pers. CEO Karl-Heinz Rummenigge maakte duidelijk dat zijn club de negatieve berichtgeving niet langer accepteert en dreigde zelfs met juridische stappen.

Bayern wist de afgelopen vier wedstrijden niet te winnen. Dat leidde tot veel kritiek in de Duitse pers, daar is de club dus niet van gediend. "Dit is een belangrijke dag voor FC Bayern, omdat we u meedelen dat we de kwaadaardige en respectloze berichtgeving niet meer accepteren", aldus voorzitter Rummenigge. "Ik wil u herinneren aan artikel 1 van de Duitse grondwet: de waardigheid van mensen is onaantastbaar. Het lijkt erop dat niemand zich meer druk maakt over zaken als waardigheid en fatsoen."


Een van de voornaamste kritiekpunten in de media is de leeftijd van een aantal spelers, waaronder Arjen Robben. Ook daar is Rummenigge niet van gediend: "Franck Ribéry en Arjen Robben hebben alles gewonnen wat de voetbalwereld te bieden heeft. De discussie over hun leeftijd is schaamteloos en respectloos."


Het trio achter de tafel, Rummenigge, Voorzitter Uli Hoeness en technisch directeur Hasan Salihamidzic maakten verder duidelijk dat journalisten die in het vervolg onjuiste berichten over de club publiceren een brief van hun advocaat tegemoet kunnen zien.