Schumacher slaat hard toe op Red Bull Ring

Mick Schumacher heeft met het oog op de titelstrijd in het Europees Formule 3-kampioenschap een bijzonder goed weekeinde achter de rug. De 19-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher won op de Red Bull Ring twee races en eindigde in de derde race als tweede.

De race op vrijdag werd gelijk een prooi voor Schumacher. De Duitser vertrok vanaf poleposition en moest in het begin even de Rus Robert Shvartzman van zich af slaan. Die bleef daarna wel de hele race in zijn buurt, maar inhalen zat er niet in. Alex Palou knokte zich naar een prima derde plek.

In race twee van het weekeinde, de eerste op zaterdag, deed Schumacher wederom uitstekende zaken. Hij vertrok vanaf poleposition en had de leiding van start tot finish in handen. Teamgenoot Marcus Armstrong vocht vooral na een late safety car-situatie een fel gevecht uit met Shvartzman, maar hield de Rus van het lijf en eindigde als tweede.

Dan Ticktum zag uiterst kostbare punten in rook opgaan in de strijd om de titel. In de slotfase reden de Brit, Sacha Fenestraz en Jehan Daruvala naast elkaar en dat eindigde in tranen en met een botsing, waardoor de race voor het hele trio klaar was.

Zondag vertrok Schumacher wéér van poleposition, maar dit keer slaagde Shvartzman er in de eerste bocht in om Schumacher te verschalken. De Duitser probeerde de leiding terug te pakken, maar dat lukte niet en hij moest genoegen nemen met plek twee.

Ticktum kende een sterke race en knokte zich naar voren, maar zijn opmars strandde op de vierde plek. Keer op keer probeerde hij Jonathan Aberdein in te halen, maar de Zuid-Afrikaan wist van geen wijken en pakte zijn derde podiumplaats van het seizoen.

In de titelstrijd is de leiding nu stevig in handen van Schumacher, die twee weken eerder op de Nürburgring al alle drie races won. Met drie races op de Hockenheimring (13-14 oktober) te gaan kan Ticktum de Duitser nog achterhalen en theoretisch heeft ook Armstrong nog een kans, maar als Schumacher 27 punten uit drie races haalt is hij verzekerd van de titel.

Mick's 16-jarige neef David, de zoon van Ralf Schumacher, sloot dit weekeinde overigens het seizoen in het Duits Formule 4-kampioenschap als negende af. De titel werd daar gewonnen door de Duitser Lirim Zendeli, die voor het slotweekeinde op de Hockenheimring al zeker was van de eindzege.