'Bisschop betast Ariana Grande tijdens begrafenis Aretha Franklin'

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan en dit keer gaat het over een bisschop, Ariana Grande en Aretha Franklin. De Queen of Soul werd vrijdag begraven, waarbij de afscheidsdienst - met onder meer een optreden van zangeres Grande - geleid werd door bisschop Charles H. Ellis III.

Na Grande's optreden omhelsde de bisschop haar, waarbij zijn vingers de zijkant van haar borst aan leken te raken: een storm van kritiek was geboren. #RespectAriana werd in no-time een ding op social media en er werd schande gesproken over het gedrag van de bisschop.

Zelf liet de man na afloop weten dat het niet bewust ging. "Het zou nooit mijn intentie zijn om de borst van welke vrouw dan ook aan te raken", beweerde hij zelfs. "Volgens mij sloeg ik gewoon mijn arm om haar heen", gaf hij nog aan.

Ellis zei dat hij 'misschien te vriendelijk of familiar was', maar verontschuldigde zich wel. Ook gaf hij aan alle artiesten, mannelijk en vrouwelijk, na hun optredens een hand en knuffel te hebben gegeven. "Dat is waar het in de kerk om gaat: liefde", vertelde hij tegenover AP.

Aan ophef overigens geen gebrek, want Ellis maakte ook al een grapje over Grande: tijdens de dienst zei hij dat hij bij het zien van de naam 'Ariana Grande' dacht dat het een nieuw gerecht was op het menu van Taco Bell. "Je probeert het soms wat levendig te houden als het negen uur duurt."

Daar hield het nog niet op met de ophef, want ook Grande zelf werd aangepakt. Haar jurkje zou te kort zijn geweest en dat was dan natuurlijk weer hartstikke respectloos naar Aretha Franklin, zo zeiden critici. "Mijn oma zou haar een pak slaag gegeven hebben", twitterde de kleindochter van een mogelijk wat agressieve oma.

Het bewuste moment (Bron: YouTube)