FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 september 2018

'Bisschop betast Ariana Grande tijdens begrafenis Aretha Franklin'

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan en dit keer gaat het over een bisschop, Ariana Grande en Aretha Franklin. De Queen of Soul werd vrijdag begraven, waarbij de afscheidsdienst - met onder meer een optreden van zangeres Grande - geleid werd door bisschop Charles H. Ellis III.

Na Grande's optreden omhelsde de bisschop haar, waarbij zijn vingers de zijkant van haar borst aan leken te raken: een storm van kritiek was geboren. #RespectAriana werd in no-time een ding op social media en er werd schande gesproken over het gedrag van de bisschop.

Zelf liet de man na afloop weten dat het niet bewust ging. "Het zou nooit mijn intentie zijn om de borst van welke vrouw dan ook aan te raken", beweerde hij zelfs. "Volgens mij sloeg ik gewoon mijn arm om haar heen", gaf hij nog aan.

Ellis zei dat hij 'misschien te vriendelijk of familiar was', maar verontschuldigde zich wel. Ook gaf hij aan alle artiesten, mannelijk en vrouwelijk, na hun optredens een hand en knuffel te hebben gegeven. "Dat is waar het in de kerk om gaat: liefde", vertelde hij tegenover AP.

Aan ophef overigens geen gebrek, want Ellis maakte ook al een grapje over Grande: tijdens de dienst zei hij dat hij bij het zien van de naam 'Ariana Grande' dacht dat het een nieuw gerecht was op het menu van Taco Bell. "Je probeert het soms wat levendig te houden als het negen uur duurt."

Daar hield het nog niet op met de ophef, want ook Grande zelf werd aangepakt. Haar jurkje zou te kort zijn geweest en dat was dan natuurlijk weer hartstikke respectloos naar Aretha Franklin, zo zeiden critici. "Mijn oma zou haar een pak slaag gegeven hebben", twitterde de kleindochter van een mogelijk wat agressieve oma.

Het bewuste moment (Bron: YouTube)

Benzema bewijst waarde opnieuw voor winnend Real

Karim Benzema is er in geslaagd om tegen Leganes te scoren. Daarmee heeft hij nu tegen al zijn 33 Spaanse opponenten het net gevonden voor Real. Real Madrid won uiteindelijk met 4-1 en daar had de Franse spits met twee goals een groot aandeel in.

Boze tongen beweerden de afgelopen jaren dat hij er alleen mocht staan omdat hij Ronaldo beter zou laten presteren, maar ook zonder de Portugees blijkt Benzema van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Hij is Ronaldo zelfs gepasseerd als het gaat om deze statistiek. Ronaldo verschalkte 32 verschillende tegenstanders in Spanje. Aritz Aduriz, Hugo Sanchez en Raul staan op 35 en de lijst wordt aangevoerd door Lionel Messi, die 36 verschillende clubs uit Spanje het nakijken gaf.

Met de zege heeft de Koninklijke na drie speeldagen in La Liga nog geen enkel punt laten liggen, na eerdere overwinningen op Getafe (2-0) en Girona (1-4). Thibaut Courtois maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Real Madrid en lijkt nu formeel eerste doelman te zijn.

Real Madrid speelde in de eerste twintig minuten dominant voetbal, speelde de bal snel rond en bereikte met gemak het doelgebied van Iván Cuéllar. In de zestiende minuut was het raak: Daniel Carvajal kopte de bal na een heerlijke pass van Sergio Ramos richting Gareth Bale, die het leer vanaf een meter of tien hoog binnenschoot. De vreugde was van korte duur: na een duidelijke overtreding van Casemiro op Javier Erason wees de dienstdoende arbiter naar de penaltystip en had Courtois geen antwoord op de inzet van Guido Carrillo.

Na de gelijkmaker was Real Madrid van slag en zag Lopetegui lijdzaam toe hoe zijn team moeite had om voor gevaar te zorgen. Het was echter aan een uitstekende redding van Cuéllar te danken dat Benzema vier minuten voor rust niet voor de 2-1 zorgde. De Fransman haalde na de onderbreking echter alsnog zijn gram. Benzema kopte al vroeg in de tweede helft een voorzet van Marco Asensio binnen en de video-arbiter keurde de treffer uiteindelijk goed.

Real Madrid controleerde het duel en nam via Benzema definitief afstand. De Fransman ontving in de 61e minuut de bal van Luka Modric en schoot diagonaal zijn tweede van de avond binnen: 3-1. Luttele minuten later verscheen ook de 4-1 op het scorebord, na een duidelijke charge van Unai Bustinza op Asensio. Sergio Ramos verzilverde de toegekende strafschop. Lopetegui gebruikte de resterende speeltijd om Lucas Vázquez en Dani Ceballos speeltijd te gunnen, nadat Isco na een uur spelen al zijn rentree had gemaakt.

Uitslagen La Liga vrijdag en zaterdag
Getafe - Valladolid 0-0
Eibar - Real Sociedad 2-1
Villarreal - Girona 0-1
Celta de Vigo - Atletico Madrid 2-0
Real Madrid - Leganes 4-1
Rayo Vallecano - Athletic de Bilbao uitgesteld wegens slechte veiligheid van het stadion

Paris Saint-Germain dodelijk efficiënt in lastig duel

Vier schoten op doel, vier treffers. Tegen die fenomenale cijfers van Paris Saint-Germain bleek de Franse promovendus Nimes uiteindelijk niet opgewassen: 2-4.

Nimes tegen PSG lijkt op papier een eenvoudige overwinning voor de uitploeg op te leveren, maar de thuisploeg kent een goede seizoensstart en was niet van plan om zich eenvoudig naar de slachtbank te leiden. Kylian Mbappé groeide uit tot de grote uitblinker, al besloot hij het duel in mineur met een dikverdiende rode kaart.

De gastheren waren vastberaden om PSG niet het tiende gunstige uitresultaat op rij te zien boeken, maar konden niet voorkomen dat de eerste kansen voor de bezoekers waren. Daarna dwong de ploeg Alphonse Aréola tot een serie reddingen, totdat het in de 35e minuut opeens toch de koploper was die de score opende. Neymar kwam na goed voorbereidend werk van Mbappé en Thomas Meunier vrij voor de goal en al glijdend werkte hij de 0-1 binnen. De treffer vierde hij vlak voor een provocerend spandoek, waarvoor hij als een triomferende huilbaby poseerde om het er in te wrijven bij het publiek.

Even later was ook het tweede schot tussen de palen een doelpunt. Of nuja, een schot was het niet, maar een indraaiende corner die zonder dat de bal werd aangeraakt binnenzeilde in de korte hoek. Doelman Bernardoni stond te ver uit zijn doel om de treffer te voorkomen, al raakte hij de bal nog wel met de vingertoppen aan.

Daarna dacht PSG een zorgeloze avond tegemoet te gaan, maar een heerlijke knal van Antonin Bobichon bracht een kwartier na rust hoop voor Nimes en een door de VAR opgemerkte strafschop werd binnengewerkt door Savanier, waardoor de stand plotseling weer gelijk was. De thuisploeg had zelfs op voorsprong kunnen komen als Sofiane Alakouch iets meer geluk had gehad. Zijn poging eindigde kort na de gelijkmaker op de lat, waardoor PSG werd behoed voor een achterstand.

Daarna rechtte de kampioen de rug en was het Mbappé die met een snoeiharde volley voor de 2-3 zorgde en zijn aanvalsmaatje Edinson Cavani in de slotfase zelfs de vierde treffer zag scoren. De jonge Fransman was op weg om man van de wedstrijd te worden, maar zette een enorme smet op zijn duel door in de blessuretijd als een dolle stier te reageren na een overtreding van Savanier. Mbappé duwde hem woest omver en kon met rood inbinden. Ook Savanier werd weggestuurd, waardoor het duel met tien tegen tien in spelers en twee tegen vier in doelpunten eindigde.

Uitslagen Ligue 1 vrijdag en zaterdag
Olympique Lyon - OGC Nice 0-1
Nimes - Paris Saint-Germain 2-4
Angers - Lille 1-0
Dijon - Caen 0-2
Guingamp - Toulouse 1-2
Reims - Montpellier 0-1
Strasbourg - Nantes 2-3

Uitslag Fortuna Sittard - FC Utrecht

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

Fortuna Sittard

1 - 1

FC Utrecht

 74' Novakovich    68' Emanuelson
 
 Gele kaart: Dammers, Ninaj, (Fortuna Sittard),
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 7.643
Arbiter: Dieperink
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Ciranni
Ninaj
Dammers
Heerings (Rodríguez/73)
Ospitalieri
Smeets
Diemers (Hutten/90)
El Messaoudi (Ciss/73)
Semedo
Novakovich
  Jensen
Klaiber
Letschert (Bergström/73)
Janssen
Guwara
v.Overeem
Gavory
Gustafson (Makienok/ 84)
Emanuelson
Kerk (Tannane/63)
v.d.Streek

Uitslag PSV - Willem II

Een uiterst frivool voetballend PSV heeft met 6-1 gewonnen van Willem II, dat bij tijd en wijlen volledig zoek werd gespeeld in Eindhoven.

De Tilburgers hoopten wellicht dat PSV nog met het hoofd bij de Champions League zou zijn, maar de landskampioen bleek prima in staat om de omschakeling te maken na de midweekse twist met BATE Borisov. De tandem Angeliño/Steven Bergwijn bleek uitstekend uit de verf te komen op links en ook Nick Viergever bleek goud waard voor de Eindhovenaren. PSV verstevigt zijn koppositie en is zodoende na vier speelrondes nog altijd foutloos in de Eredivisie.

De ploeg van Mark van Bommel zit in een geweldige fase, maar dat geldt ook voor de opponent Willem II. De bezoekers vonden zichzelf na twee zeges op rij terug op een verdienstelijke vierde plaats in de Eredivisie en lieten ook de eerste grote kans van de wedstrijd aantekenen. Fran Sol trof na een intelligente steekpass van Donis Avdijaj binnen vier minuten de paal.

De reuzenkans voor de Spanjaard bleek de thuisploeg wakker te schudden, want amper drie minuten later brak Jorrit Hendrix aan de overzijde de score open. De middenvelder nam een afvallende bal vanaf een meter of achttien in één keer op de pantoffel en zag het leder via doelman Timon Wellenreuther uiteindelijk in de bovenhoek belanden.

Daarna was er geen houden meer aan voor Willem II. PSV ging vol vertrouwen op dezelfde voet verder en wist na een klein kwartier al zijn voordelig marge te verdubbelen. Steven Bergwijn werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Angeliño, waarna de aanvaller naar binnen trok en met een harde uithaal de verre hoek vond: 2-0.

Via Gastón Pereiro en Nick Viergever sloeg PSV vervolgens in de laatste tien minuten voor rust nog tweemaal toe. Pereiro benutte een strafschop, nadat de videoscheidsrechter een overtreding op Hirving Lozano had geconstateerd, terwijl Viergever na uitstekend voorbereidend werk van Luuk de Jongvan dichtbij kon scoren.

Na de onderbreking wist Willem II snel wat terug te doen: Diego Palacios bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van PSV, waar Sol was ontsnapt aan de aandacht van zijn tegenstanders en vervolgens uit de draai de 4-1 liet aantekenen. Het antwoord van PSV liet echter opnieuw niet lang op zich wachten, want drie minuten later herstelde Viergever de voordelige marge van vier alweer in ere voor de Eindhovenaren. De verdediger kon de bal bij de tweede paal binnen glijden, nadat De Jong een vrije trap van Pereiro met het hoofd had verlengd.

Vlak daarna had De Jong zelf ook kunnen scoren, maar de spits raakte de bal na een vrije trap van Lozano verkeerd. PSV ging freewheelend richting het einde van de wedstrijd en wist het sextet achttien minuten voor tijd uiteindelijk te completeren. De uitblinkende Angeliño leverde een voorzet af op Bergwijn, die met het hoofd zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken. Het betekende voor de buitenspeler zijn derde treffer in twee duels, nadat hij midweeks tegen BATE ook al trefzeker was geweest.

PSV

6 - 1

Willem II

 7' Hendrix
 13' Bergwijn
35' Pereiro (pen)
 44' Viergever
 49' Viergever
72' Bergwijn
   46' Sol
 
 Gele kaart: Heerkens,Lewis, Palacios,özbiliz, (Willem II)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.300
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever (Sainsbury/57)
Angelino
Rosario
Pereiro (Malen/65)
Hendrix
Bergwijn
De Jong
Lozano (Ramselaar/78)
  Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Heerkens
Palacios
Llonch
Akkaynak (Lieftink/46)
Crowley (Anita/ 75)
özbiliz
Sol
Avdijaj

Manchester City houdt koplopers in het vizier

Manchester City blijft in de Premier League in het spoor van koplopers Liverpool en Chelsea. In eigen huis kwam de zege op Newcastle United echter moeizaam tot stand.

De regerend landskampioen won zaterdagavond op eigen veld door doelpunten van Raheem Sterling en Kyle Walker met minimaal verschil van Newcastle: 2-1. De formatie van manager Josep Guardiola herstelde zich zo van het 1-1 gelijkspel van vorige week op bezoek bij Wolverhampton Wanderers en nadert de koppositie tot op twee punten.

City wist wat het te doen stond na de zeges die Liverpool en Chelssa eerder op de dag boekten. Het elftal van Guardiola begon in elk geval sterk aan de wedstrijd, hetgeen na acht minuten voetballen resulteerde in de openingstreffer van Sterling. De Engelse buitenspeler werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Benjamin Mendy, waarna hij met een uithaal in de verre hoek de score openbrak.

Het Newcastle United van de geplaagde Rafael Benítez hield slechts één punt over aan zijn eerste drie competitieduels en had het in het Etihad Stadium opnieuw lastig. Toch wisten the Magpies na precies een half uur op gelijke hoogte te komen. Na een razendsnelle tegenaanval werkte DeAndre Yedlin uiteindelijk een voorzet van Salomón Rondón tegen de touwen. Manchester City had daarvoor via Sergio Agüero nog een goede mogelijkheid op de 2-0 onbenut gelaten. Het afstandsschot van de Argentijn scheerde maar rakelings voorbij het doel van de bezoekers.

Na de onderbreking kwam City opnieuw sterk uit de kleedkamer. De ploeg van Guardiola maakte jacht op een nieuwe voorsprong en had uiteindelijk slechts zeven minuten nodig om die te realiseren. Walker werd op grote afstand van het doel aangespeeld door Agüero, waarna de rechterverdediger een verwoestende uithaal produceerde waar doelman Martin Dúbravka een antwoord schuldig op moest blijven.

Het betekende voor Walker pas zijn eerste doelpunt in dienst van City, nadat hij vorig jaar was overgekomen van Tottenham Hotspur. City genoot veruit het meeste balbezit en werd eigenlijk nauwelijks aan het wankelen gebracht door Newcastle, maar moest toch waakzaam blijven voor de counter. The Citizens slaagden er in het laatste half uur weliswaar niet in de score verder op te voeren, maar kwamen tegelijkertijd eigenlijk niet in de problemen.

Uitslagen Premier League zaterdag
Leicester City - Liverpool 1-2
Brighton & Hove Albion - Fulham 2-2
Chelsea - Bournemouth 2-0
Crystal Palace - Southampton 0-2
Everton - Huddersfield Town 1-1
West Ham United - Wolverhampton Wanderers 0-1
Manchester City - Newcastle United 2-1

Uitslag Excelsior - ADO

Nasser El Khayati maakte vorige week al bijna een hattrick en bleek nu tegen Excelsior nog doelgerichter te zijn met vier goals. ADO won met 2-4.

De aanvallende middenvelder werd zodoende de eerste ADO-speler die vier Eredivisie-goals maakt in een uitwedstrijd, terwijl hij bovendien het topscorersklassement van dit seizoen aanvoert met zes treffers. ADO heeft zes punten verzameld in de eerste vier duels en Excelsior blijft steken op vier punten.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde El Khayati voor zijn mooiste doelpunt van de wedstrijd. De sterspeler van ADO maakte meters op het middenveld, legde de bal voor zijn rechterbeen en krulde prachtig raak in de rechterbovenhoek. Doelman Sonny Stevens kreeg er nog een hand tegenaan, maar werkte de bal tegen de binnenkant van de paal. Halverwege de eerste helft was Stevens al eens gepasseerd door El Khayati, toen vanaf elf meter.

Lees beneden verder
ADO kreeg immers een strafschop, nadat Elson Hooi de bal ontving van debutant Tomas Necid en werd gevloerd door Lorenzo Burnet. El Khayati schoot beheerst raak in de rechterhoek. Een grote kans voor Sheraldo Becker aan de linkerflank had de 0-2 moeten betekenen, maar ADO moest dus wachten tot de blessuretijd van de eerste helft. Het was, gezien het spelbeeld, geen onverdiende ruststand.

Excelsior kwam er voor eigen publiek amper aan te pas. De Rotterdammers mochten dankbaar zijn dat ADO niet altijd de juiste keuzes maakte in de afrondende fase, anders was de achterstand bij rust hoger uitgevallen. In de tweede helft deed El Khayati er vervolgens nog een flinke schep bovenop. De man van de avond voerde zijn doelpuntentotaal op naar vier.

Na 65 minuten betekende een laag schot in de korte hoek de 0-3; met een gekruld schot vond hij vervolgens de lange hoek. Met de 0-4 stand leek het duel gespeeld, maar Excelsior kwam razendsnel terug tot 2-4 na een countergoal van Mikael Anderson en een knappe, geplaatste poging van invaller Denis Mahmudov tegen de binnenkant van de paal. De aanvallende intenties ten spijt: de muur van ADO brak niet verder en zodoende verloor Excelsior.

Excelsior

2 - 4

ADO Den Haag

 70' Anderson
 72' Mahmudov
   21' El Khayati (pen)
 45+1' El Khayati
 65' El Khayati
 69' El Khayati
 
 Gele kaart: Anderson, (Excelsior), Hooi,Immers, Meijers, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.940
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Stevens
Fortes
Mattheij
Matthys
Burnet
Schouten
Koolwijk
Messaoud (Mahmudov/46)
Anderson (Edwards/80)
Ómarsson (Hadouir/88)
Bruins
  Groothuizen
Troupée
Beugelsdijk
Kanon
Meijers
Immers
Malone
El Khayati (N.Kuipers/90 2)
Becker
Necid
Hooi (Lorenzen/79)

Kelly wordt eindelijk zeemeermin

Stop de persen, het is zover! Kelly van der Veer, wie kent haar niet, wordt een zeemeermin. Ofzo. Dat heeft ze trots aangekondigd op Facebook, met daarbij een heel emotioneel verhaal over 'dat bobbeltje in die rode afschuwelijke zwembroek' van de tijd waarin Kelly nog een klein jongetje was.

Of Kelly's benen er afgehakt worden en worden vervangen door een zeemeerminnenstaart is niet helemaal bekend, wellicht is het slechts een soort jas of iets dergelijks voor over haar benen. We wachten met spanning af op het eindresultaat.

F2-coureur Makino van 14e naar winst, De Vries vecht zich naar 10e plek

Tadasuke Makino heeft eindelijk een écht succes geboekt. Na één derde plek in 27 races in het Europees Formule 3-kampioenschap vorig jaar werd de Japanner naar de Formule 2 gehaald, waar hij bij Russian Time degelijk, maar niet geweldig reed.

Op het circuit van Monza volgde zaterdag echter zijn doorbraak. De 21-jarige Japanner vertrok vanaf de veertiende stek, maar deed dat als een van de weinigen op de zachtere mediumbanden. Hij stormde naar voren, had in no-time de derde plek al in handen en verschalkte na George Russell ook Alexander Albon en teamgenoot Artem Markelov.

Makino bouwde een flinke voorsprong op en op het moment dat hij drie ronden voor het einde zijn pitstop maakte was dat precies genoeg: hij kwam voor de deur van Markelov de baan weer op en kon naar zijn eerste zege rijden, voor de Rus. Albon eindigde als derde, kampioenschapsleider Russell pakte de vierde plek, voor Nicholas Latifi en Lando Norris.

Nyck de Vries kwam door technische problemen in de training nauwelijks tot wat goede ronden en eindigde slechts als elfde in de kwalificatie. Na een dramatisch begin van de race lag hij zelfs al snel op de laatste plek, maar hij knokte zich toch knap terug en eindigde de race op de tiende plek toch nog met een punt.

Zondagochtend volgt kort voor 10.55 uur de sprintrace.

Counter-Strike: Global Offensive krijgt gratis variant

Heb altijd al Counter-Strike: Global Offensive willen proberen, maar geen zin gehad om hier direct geld aan uit te geven? Goed nieuws, er is nu een gratis variant van de shooter beschikbaar waarmee je deze eerst kunt proberen.

Deze gratis variant is echter wel een erg uitgeklede versie van de game. Het online gedeelte ontbreekt namelijk, waardoor je alleen maar met en tegen bots kunt spelen. Daarnaast kun je potjes van andere spelers bekijken via GOTV.

De Counter-Strike: Global Offensive Free Edition is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS en vind je op Steam.

CSGO

Politiek reageert op steekpartij Amsterdam

Vanuit de landelijke en Amsterdamse politiek wordt er gemengd gereageerd op het nieuws dat de dader van de steekpartij gisteren een terroristisch motief had. Dat meldt AT5 op haar website. 

Burgemeester Halsema legde eerder vanavond een verklaring af. 'Het is afschuwelijk wat er is gebeurd voor famile, vrienden en bekenden van hen. Maar ook voor reizigers en mensen die op CS werkten'zegt Halsema tegen AT5. 'Ik hoop dat de Amsterdammers gewoon doorgaan met hun leven', voegt ze er aan toe.

'We zijn alert'
'Onze gedachten zijn bij de twee zwaargewonde Amerikaanse slachtoffers. Diepste respect voor de politie en NS-personeel. We zijn en blijven alert', zegt minister-president Mark Rutte op Twitter. Inmiddels heeft de Rijksoverheid ook een officiële verklaring doen uitgaan namens Mark Rutte: "Het team dat de steekpartij gisteren op Amsterdam Centraal in onderzoek heeft richt zich op een terroristisch motief. Mijn gedachten zijn nu allereerst bij de twee zwaargewonde Amerikaanse slachtoffers die, naar ik begrijp, gelukkig buiten levensgevaar zijn. We hopen allemaal vurig op volledig herstel. En ik wil mijn diepste respect uitspreken voor de agenten en het NS-personeel die gisteren zo adequaat hebben gereageerd in een noodsituatie.'

'Deze laffe daad laat zien hoe belangrijk het is dat we alert zijn en blijven. De minister van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid staan in nauw contact met burgemeester Halsema en politie en OM in Amsterdam.'

'Open grenzen levensgevaarlijk'
PVV-leider Geert Wilders richt zijn pijlen vooral op de islam: 'Vreselijk nieuws dat opnieuw duidelijk maakt dat islam voor geweld en terreur staat en open grenzen levensgevaarlijk zijn.'

'Laffe daad'
Op de Stopera wordt er ook met afschuw gereageerd op terroristisch gemotiveerde steekpartij. 'Waakzaamheid blijft geboden na deze laffe daad. Zolang wij elkaar vast blijven houden, zijn dit soort lieden in de absolute minderheid. De PvdA Amsterdam steunt alle initiatieven van de burgemeester en driehoek die nodig zijn voor de veiligheid van Amsterdammers en onze bezoekers', zegt PvdA-fractievoorzitter Sofyan Mbarki. 

'Maatregelen voor veiligheid'
Vanuit de VVD klinkt dezelfde boodschap. 'Wij steunen burgemeester en politie om snel maatregelen te nemen voor de veiligheid in Amsterdam.'

'Pak radicalisering aan'
Annabel Nanninga van Forum voor Democratie wil dat er het probleem bij de wortel wordt aangepakt. 'Politie handelde inderdaad top maar pak radicalisering nou eens aan voordat het tot terreur komt!', tweet de fractievoorzitter.

'Inzet op preventieve maatregelen'
Ook Don Ceder van de ChristenUnie wijst op de preventieve maatregelen. 'Verschrikkelijk. Juiste inzet op preventieve maatregelen blijft nodig. Ik wens de slachtoffers een spoedig herstel toe en ben blij met het adequaat optreden van de politie.'

Uitslag VVV Venlo - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft verzuimd de drie punten mee te nemen uit Limburg. Na het eerste doelpunt van Sam Lammers liet de ploeg van trainer Olde Riekerink na VVV-Venlo op grotere achterstand te zetten. Het werd uiteindelijk 1-1. Patrick Joosten bezorgde zijn nieuwe werkgever daardoor nog een punt in zijn eerste Eredivisie-duel in anderhalf jaar.

VVV-Venlo

1 - 1

sc Heerenveen

 69' Joosten    32' Lammers
 
 Gele kaart: Rutten, (VVV-Venlo), Thorsby, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 6235
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Unnerstall
Rutten (Kum/88)
Promes
Röseler
Janssen
v.Ooijen (Susic/ 71)
Post
Seuntjens
Samuelsen (Joosten/ 46)
Opoku
Grot
  Hahn
Floranus
Höegh
Bulthuis
Pierie
Thorsby
Kobayashi
Rienstra
Vlap (v.Bergen/75)
Lammers
Zeneli (Bruijn/88)

Handboogschutter Wijler wint EK-goud recurve

Steve Wijler heeft bij het EK handboogschieten goud veroverd op het olympische onderdeel recurve. De 21-jarige handboogschutter was in de Poolse plaats Legnica in de finale met 6-5 te sterk voor Moldaviër Dan Olaru.

Wijler keek tegen een 1-3 achterstand aan, maar draaide het snel om in 5-3 voorsprong. De 21-jarige Olaru kwam terug tot 5-5. In de shoot-out bleek de Nederlander net iets beter. Wijler scoorde een tien, terwijl de Moldaviër een negen schoot.

Op het niet olympische onderdeel compound was er zilver voor het Nederlands team. Jody Vermeulen en Mike Schloesser verloren in de finale van het Franse team Sophie Dodemont en Jean Philippe Boulch met 157-153.

In de eerste drie ends bouwde Frankrijk gestaag aan hun voorsprong. In het vierde en het laatste end was Nederland foutloos, maar ook Frankrijk maakte geen fout.

Vermeulen werd op het individuele nummer in de kwartfinales ook geklopt door Dodemont. Ook Schloesser, in 2013 wereldkampioen en dit jaar goud op de WK indoor, kwam niet voorbij de kwartfinales.

Bertens geeft winst op US Open weg en sneuvelt in derde ronde

Het heerlijke Amerikaanse hardcourtseizoen is voor tennisster Kiki Bertens in mineur afgelopen. De Nederlandse steeg naar de dertiende plek van de wereldranglijst, maar op de US Open ging ze - net nu het schema behoorlijk open lag - in de derde ronde onderuit tegen Marketa Vondrousova, de Tsjechische nummer 103 van de wereld.

Aanvankelijk was er niks aan de hand voor Bertens. Op 2-2 plaatste ze een eerste break, maar die leverde ze bij 5-4 weer in, waarna ze de tiebreak verloor. In set twee werd de Wateringse gelijk gebroken, maar al snel sloeg ze terug met drie breaks op rij en dus de ruime winst in de set, waardoor een derde set uitkomst moest bieden.

In die set sloeg Bertens op 3-2 toe met een break, maar die leverde ze direct weer in. De Nederlandse werd met twee bijzonder beroerde ballen op 5-5 gebroken, maar dit keer pakte zij de service weer terug. In de tiebreak ging het echter helemaal fout: Bertens won het eerste punt en daarna was het gedaan, waardoor Vondrousova - die halverwege de derde set nog last van haar been leek te hebben - met 6-7 (4), 6-2, 6-7 (1) won.

Kiki Bertens vroeg eruit op de US Open. (PRO SHOTS/Action Images)
Kiki Bertens vroeg eruit op de US Open. (PRO SHOTS/Action Images)

Skiër Murisier scheurt kruisband af en mist wéér volledig seizoen

Een kleine twee maanden voor de start van het nieuwe World Cup-seizoen is datzelfde seizoen voor alpineskiër Justin Murisier alweer voorbij. De 26-jarige Zwitser viel tijdens een reuzenslalomtraining in Nieuw-Zeeland en scheurde daarbij zijn rechterkruisband af.

Murisier vloog vervroegd terug naar Zwitserland en ging gelijk onder het mes. Dat ging allemaal goed, maar zijn seizoen is al voorbij. "Ik kom volgend jaar terug. Dat is mijn nieuwe doel en ik zal ervoor vechten als een leeuw", liet de onfortuinlijke Murisier weten.

De reuzenslalomspecialist, vorig jaar zevende in de eindstand van de World Cup op dat onderdeel, is bepaald geen geluksvogel. In de herfst van 2011 scheurde hij een kruisband af tijdens een potje voetbal, elf maanden later ging het tijdens een slalomtraining fout.

De seizoenen 2011/12 en 2012/13 moest hij daardoor volledig missen, waardoor komend seizoen al de derde winter wordt waarin hij niet in actie kan komen sinds zijn World Cup-entree in 2010.

Bandai Namco's Summer Horror Project laat zich zien

Vorige maand zette Bandai Namco een teaser-website online met de titel ‘Summer Horror Project’. Op deze pagina zag je een onheilspellende video-opname van een huis. Met in de meta-beschrijving van de webpagina woorden als ‘zombie’ en ‘horror’ kon dat niets anders betekenen dan een nieuwe vette horrorgame, toch? Helaas, niets blijkt minder waar.

Het blijkt nu dat de website onderdeel is van het tweejarige jubileum van Sword Art Online Memory Defrag. Dit is een smartphonegame voor Android en iOS waarin veel bekende personages uit de gameserie hun opwachting maken in een officieel spin-off verhaal.

Geen horrorgame dus, maar een door zombies geïnspireerd evenement voor deze smartphonegame. 'Move along. Nothing to see here,' voor iedereen die hoopte op een nieuwe ijzingwekkende gametitel. De trailer van het evenement voor Sword Art Online Memory Defrag bekijk je hieronder.

'Afghaan had terroristisch motief'

De man die gisteren twee toeristen neerstak op het Centraal Station, lijkt een terroristisch motief te hebben gehad. Dat blijkt uit zijn eerste verklaringen tijdens het verhoor, meldt AT5.

Dat meldt de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente in een verklaring. Ook is een deel van de naam van de verdachte bekendgemaakt, de man heet Jawed S.

Inmiddels heeft de Duitse politie op verzoek van de Nederlandse justitie een huiszoeking verricht in de woning van de verdachte in Duitsland. Er zijn onder andere meerdere gegevensdragers inbeslaggenomen, die zullen worden onderzocht.

'Uiteraard is het onderzoek nog in volle gang om alles rond deze verdachte en zijn motief in beeldte brengen', laat de driehoek verder weten. 

Beperkingen
De verdachte wordt aanstaande maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit in alle beperkingen en dat betekent dat de verdachte geen contact met de buitenwereld heeft behoudens met zijn advocaat.

Gisteren stak de 19-jarige Afghaanse verdachte, die een Duitse verblijfsvergunning heeft, rond het middaguur twee mensen neer op het Centraal Station. Hij werd daarna door de politie neergeschoten. Vandaag bleken de slachtoffers twee Amerikaanse toeristen te zijn. 

Intensief contact
De driehoek meldde gisteren aan het begin van de avond al dat er 'rekening werd gehouden' met een terroristisch  motief. Er was 'intensief' contact met de Duitse autoriteiten over de achtergronden van de verdachte. 

Ook bleek gisteren al uit het eerste onderzoek van de gemeente dat de slachtoffers niet bewust of met een duidelijke aanleiding waren uitgekozen. 

Geen extra veiligheidsmaatregelen
De Amsterdam driehoek heeft naar aanleiding van het incident gekeken of het nodig is om aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen in de stad, maar ziet hiertoe op dit moment geen aanleiding. 'Het kordate optreden van de politie gisteren laat zien dat Amsterdam voorbereid is op dit soort incidenten.'

De verdachte is, net als de slachtoffers, gisteren overgebracht naar het ziekenhuis. De man was in zijn onderlichaam geraakt en is niet levensgevaarlijk gewond.

Son ontloopt dienstplicht door toernooizege Zuid-Korea op Aziatische Spelen

Heung-Min Son heeft met Zuid-Korea Onder-23 de Aziatische Spelen gewonnen. De spits van Tottenham Hotspur hoeft daardoor niet in militaire dienst.

In de finale van de Aziatische Spelen won Zuid-Korea na een verlenging van Japan. Pas in de derde minuut van die verlenging werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Seung-Woo Lee, linksbuiten van Hellas Verona, gaf de Zuid-Koreanen de leiding en negen minuten voor tijd sloeg het elftal weer toe.

Uit een vrije trap gaf Son vanaf links een voorzet die Hee-Chan Hwang achter de Japanse doelman kopte: 2-0. De Japanners brachten de spanning daarna nog wel terug in de wedstrijd door 2-1 te maken, maar daar bleef het ook bij.

Heung-Min Son was één van de dispensatiespelers bij Zuid-Korea en hij moest de seizoensstart bij Tottenham Hotspur dus missen. Bij toernooiwinst zou de selectie van Zuid-Korea, dus ook de 26-jarige spits, niet in militaire dienst hoeven. Hun dienstplicht van twee jaar wordt nu teruggebracht tot een verplichte wapentraining van slechts vier weken.

ER-actrice doodgeschoten door politie na zwaaien met (nep)vuurwapen

Actrice Vanessa Marquez is door de politie in haar woonplaats Pasadena doodgeschoten. Marquez, die 49 jaar oud is geworden, zou de politie bedreigd hebben met een vuurwapen, wat na afloop van de situatie een nepvuurwapen bleek te zijn.

De politie kreeg een melding waaruit bleek dat een vrouw een beroerte had gekregen, waarbij onduidelijk is of dat nou echt het geval was of niet. In elk geval raakten Marquez en de agenten met elkaar in gesprek, tot de actrice op het idee kwam om het (nep)vuurwapen op hen te richten.

De agenten richtten hun wapen vervolgens dan weer op Marquez, maar helaas voor de actrice hadden zij wél een echt vuurwapen. In het ziekenhuis overleed Marquez, die vooral bekend werd door haar rol van verpleegster Wendy Goldman in ziekenhuisserie ER.

Bundesliga: Eerste treffer Weghorst, domme rode kaart Willems

De tweede speelronde in de Bundesliga. VfL Wolfsbrug won voor de tweede keer. Ze versloegen Bayer Leverkusen met 1-3. Mede door een treffer van Wout Weghorst. Bij Entracht Frankfurt - Werder Bremen werd Jetro Willems al na een half uur weggestuurd nadat hij een  

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg: 1-3
Vorige week maakte de Bundesliga kennis met Weghorst omdat hij rood kreeg, maar dat door de VAR ongedaan werd. Deze week maakte hij zijn eerste doelpunt voor Wolfsburg. De spits tekende tien minuten na rust voor de 1-2, nadat Leverkusen eerst op voorsprong kwam via Leon Bailey en Wolfsburg vervolgens langszij kwam. Het werd ook nog 1-3, dankzij een goal van Renato Steffen.

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen: 1-1
Willems mocht na een half uur al vertrekken. De oud-back van PSV kreeg rood na een slaande beweging. Op dat moment stond Frankfurt al met 0-1 achter. Het Willems-loze Eintracht kwam via een andere oud-Eredivisionist langszij en pakte zo toch een punt: Sébastien Haller benutte een strafschop in de tweede helft: 1-1.

1899 Hoffenheim – SC Freiburg: 2-1
Hoffenheim boekte zijn eerste zege dit seizoen. De bezoekers gingen nog rusten met een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Dominique Heintz, maar in de tweede helft eiste Hoffenheim-aanvaller Ádám Szalai de hoofdrol op. Met treffers in de vijftigste en 63ste minuut zorgde de Hongaar hoogstpersoonlijk voor de ommekeer. Andrej Kramaric maakte er tenslotte nog 3-1 van. Joshua Brenet zag de hele wedstrijd op de bank en Justin Hoogma zat niet bij de selectie van de thuisploeg.

1.FC Nürnberg – FSV Mainz 05: 1-1
Jean-Paul Boëtius maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Mainz. in de 67ste minuut viel hij in voor Alexandru Maxim. Op dat moment was de eindstand al bereikt. De Franse spits Jean-Philippe Mateta zette de bezoekers in de 25ste minuut met een kopbal op voorsprong. Vlak na rust trok de Zweed Mikael Ishak de stand weer gelijk, waardoor het gepromoveerde Nürnberg het eerste punt binnen heeft. Vorige week won Mainz nog van VfB Stuttgart (1-0).

Overige uitslagen
FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach 1-1
Hannover 96 - Borussia Dortmund 0-0

Blaak soleert naar zege in vijfde etappe Boels Ladies Tour

Chantal Blaak heeft de vijfde etappe in de Boels Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene reed de gehele wedstrijd in de aanval en reed met nog tien kilometer te gaan weg bij haar medevluchters. Giorgia Bronzini won de sprint van het peloton voor de tweede plaats voor Lucinda Brand. Annemiek van Vleuten blijft aan de staan van het algemeen klassement.

Chantal Blaak was vanaf het begin in de aanval met Roxane Knetemann (Ale Cipollini), Pernille Mathiesen (Sunweb) en Eugenie Duval (FDJ). De vier wisten ongeveer drie minuten voorsprong bijeen te fietsen, waardoor Blaak virtueel even aan de leiding stond in het algemeen klassement. De ploeg van Van Vleuten (Mitchelton-Scott) hield alles onder controle en de voorsprong, waardoor de voorsprong gestaag terug liep en Blaak geen bedreiging meer vormde voor het algemeen klassement.

In de finale maakte Janneke Ensing (Ale Cipollini), Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) en Charlotte Becker (Hitec) de sprong naar voren, maar op tien kilometer van de streep liet Blaak iedereen achter en kwam solo aan in Sittard. Bronzini won op 48 seconden de sprint van het peloton voor de tweede plaats, waarin ook Van Vleuten binnen kwam. In het algemeen klassement heeft de 35-jarige Nederlandse een voorsprong van achttien seconde op haar landgenote Brand

Zondag staat er nog een individuele tijdrit over 18,6 kilometer in Roosendaal op het programma.

Valverde sprint naar tweede ritzege in Ronde van Spanje, Van Poppel derde

Alejandro Valverde heeft de achtste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 38-jarige Spanjaard van Movistar was in een sprint bergop te sterk voor Peter Sagan en de Nederlander Danny van Poppel. Rudy Molard blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe was er een vroege aanval van drie renners: Héctor Sáez (Euskadi-Murias), Jorge Cubero (Burgos-BH), Tiago Machado (Katusha-Alpecin) Het trio kreeg meer dan twaalf minuten van het peloton, maar dagzege voor het drietal zat er nooit in.

Met nog tien kilometer werden ze dan ook ingerekend door het peloton dankzij het werk van Groupama-FDJ en BORA-hansgrohe. Bij het ingaan van de laatste kilometer nam LottoNL-Jumbo brutaal de leiding van het peloton voor Van Poppel. De Nederlander begon in uitstekende positie aan de sprint, maar kwam net te kort tegen Valverde en Sagan.

Valverde pakte zijn tweede zege in deze Vuelta en alweer zijn elfde ritzege in totaal. Sagan moet nog steeds wachten op zijn eerste ritzege in de Ronde van Spanje. In het algemeen klassement blijft Molard aan de leiding staan van het algemeen klassement. Zondag staat er een bergrit op het programma.

Ackermann sprint naar makkelijke zege in Brussels Cycling Classic

Pascal Ackermann heeft de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. De nationaal kampioen van Duitsland was na een wedstrijd van 201,4 kilometer de snelste in de massasprint, voor de Belg Jasper Stuyven en de Fransman Thomas Boudat.

In de 98ste editie van Parijs-Brussel koos Oliver Naesen al vroeg voor de aanval. De Belg van AG2R La Mondiale, die vorige week de Bretagne Classic-Ouest France wist te winnen, kreeg Lars Bak, Jonas Gregaard, Hamish Schreurs, Nick van der Lijke en Tom Wirtgen met zich mee.

Het zestal fietste een voorsprong van meer dan drie minuten bij elkaar maar het peloton hield de controle. Op dertig kilometer van de streep, het laatste heuveltje van de dag, trekt Rémi Cavagna ten aanval samen met Anthony Turgis, Kamil Gradek en Thomas Sprengers. Ze krijgen nog wel de aansluiting bij de kopgroep, maar bij het ingaan van de laatste tien kilometer kwam alles weer bij elkaar.

Dries De Bondt probeerde het nog in de laatste vier kilometer, maar ook de aanval van de Belg raakte niet ver. De laatste kilometer werd vervolgens ontsierd door een grote valpartij. Winnaar Ackermann merkte daar niks van en won met meerdere lengtes verschil Brussels Cycling Classic. Jasper Stuyven moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Boudat.

Dodelijk ongeluk Anna Paulowna was mogelijk straatrace

De drie jongens die afgelopen nacht omkwamen in Anna Paulowna, waren mogelijk betrokken bij een straatrace. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De 15-jarige Sep en de 16-jarige Roy en Collin zaten op de achterbank van de Peugeot 206 toen die over de kop sloeg. De klap zorgde ervoor dat ze uit de auto geslingerd werden. 

Volgens meerdere getuigen zou de auto met hoge snelheid een andere auto ingehaald hebben. De inzittenden van die auto, die anoniem willen blijven, beweren dat zij zelf ten tijde van het ongeval zo'n vijftig kilometer per uur reden, en dat er van een straatrace geen sprake was. Toch is hun auto in beslag genomen door de politie. 

Volgens een woordvoerster van de politie is het nog niet duidelijk of er inderdaad een straatrace gehouden werd: "Dit is een van de zaken die wij onderzoeken. Er doen altijd veel verhalen de ronde.’’

F1: Räikkönen verplettert ronderecord op Monza

Kimi Räikkönen heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Italië. De Fin reed op Monza in een spannende kwalificatie met een tijd van 1.19,119 het ronderecord van Juan Pablo Montoya (1.19,525) aan gort. Sebastian Vettel zorgde ervoor dat Ferrari de hele eerste startrij bezette, voor de Mercedes van Lewis Hamilton. Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

In het eerste deel van de kwalificatie was de strijd razendspannend. Vanaf plek zeven tot en met achttien was het gat maar enkele tienden van een seconde. Dit betekende dat een kleine verbetering van tijd al veel posities scheelde. Verrassend was dat Fernando Alonso makkelijk doorstootte naar Q2 na een tot nu toe moeizaam weekend.

Sergio Perez dacht dat hij genoeg had gedaan om het tweede deel te halen, maar de Mexicaan viel met een duizendste buiten de boot, terwijl een duizendste daarachter Charles Leclerc met de Sauber eindigde. Ook Brendon Hartley, Marcus Ericsson en Stoffel Vandoorne vielen buiten de boot.

Ook in Q2 was de spanning om te snijden. De Ferrari's en Hamilton doken in de 1.19, maar daarachter verraste Williams-rijder Lance Stroll door een plek in Q3 te veroveren. Ook Pierre Gasly met de Toro Rosso deed dit, net als Carlos Sainz met de Renault. Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo zetten vanwege hun straffen geen tijd neer, terwijl Sergey Sirotkin ook uit kon stappen. In de slotminuut lagen Kevin Magnussen en Alonso in de eerste bocht met elkaar in de clinch, waardoor beiden Q3 op hun buik konden schrijven.

In het laatste deel werd er om de poleposition gestreden. Daarin zette Hamilton met een nieuw ronderecord van 1.19,390 de toon, op de voet gevolgd door de Ferrari's. Bij het vallen van de vlag verbeterde de Brit zijn tijd, maar Vettel en daarna Räikkönen doken daar nog eens onderdoor. Valtteri Bottas kwam er niet aan te pas en moest genoegen met plek vier, voor Verstappen, Romain Grosjean, Sainz, Esteban Ocon, Gasly en Stroll.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:20.722 1:19.846 1:19.119 21
2 S. Vettel Ferrari 1:20.542 1:19.629 1:19.280 20
3 L. Hamilton Mercedes 1:20.810 1:19.798 1:19.294 20
4 V. Bottas Mercedes 1:21.381 1:20.427 1:19.656 18
5 M. Verstappen Red Bull 1:21.381 1:20.333 1:20.615 15
6 R. Grosjean Haas 1:21.887 1:21.239 1:20.936 21
7 C. Sainz Jr. Renault 1:21.732 1:21.552 1:21.041 17
8 E. Ocon Force India 1:21.570 1:21.315 1:21.099 17
9 P. Gasly Toro Rosso 1:21.834 1:21.667 1:21.350 24
10 L. Stroll Williams 1:21.838 1:21.494 1:21.627 14
11 K. Magnussen Haas 1:21.783 1:21.669   12
12 S. Sirotkin Williams 1:21.813 1:21.732   13
13 F. Alonso McLaren 1:21.850 1:22.568   14
14 N. Hulkenberg Renault 1:21.801     12
15 D. Ricciardo Red Bull 1:21.280     21
16 S. Pérez Force India 1:21.888     5
17 C. Leclerc Sauber 1:21.889     10
18 B. Hartley Toro Rosso 1:21.934     12
19 M. Ericsson Sauber 1:22.048     10
20 S. Vandoorne McLaren 1:22.085     9

Doelman Drommel twijfelt tussen Twente en oproep voor Jong Oranje

Doelman Joël Drommel kent goede start met FC Twente in de Eerste Divisie. In het thuisduel met Sparta keepte hij sterk, bij Helmond redelijk en tegen Roda JC deed hij het ook keurig. Of hij er zaterdag bij is tegen TOP Oss is echter onzeker. Drommel is namelijk opgeroepen voor Jong Oranje.

De ploeg van bondscoach Erwin van der Looi speelt donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Engeland en dinsdag daarop tegen Jong Schotland. Het duel van FC Twente tegen TOP Oss valt daar precies middenin, op zaterdag. De Eerste Divisie voetbalt namelijk gewoon door tijdens de interlandperioden. Drommel heeft nog geen keuze kunnen maken. "Ik weet het nog niet. Ik twijfel enorm. Ik ben heel blij hoe het nu bij FC Twente gaat en ik wil alles spelen. Ik zit heel goed in mijn vel. Tegelijkertijd leer ik bij Jong Oranje enorm en vind ik het een eer om voor mijn land uit te komen", dubt de doelman.

Drommel heeft de afgelopen dagen adviezen gevraagd. Van Marino Pusic, van Sander Boschker, maar ook van zijn vader."Van Sander en Marino mag ik zelf de keuze maken. Justin Bijlow is eerste keeper bij Jong Oranje. Dat is logisch. Hij keept bij Feyenoord en in de Eredivisie. Hij blijft alleen heel moeilijk voor mij. Ik heb nog nooit zo'n keuze moeten maken."

Jong Oranje staat momenteel in groep 3 van de kwalificatie na zes duels tweede in een groep van zes landen. Oranje heeft elf punten, vijf minder dan de nummer één Engeland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK. De vier beste nummers twee mogen nog playoffs spelen. Op het EK onder 21 volgend jaar in Italië vallen ook tickets te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio. 

Blu-ray: Suits - seizoen 7

Inmiddels draait deze Amerikaanse advocatenserie alweer een tijd mee, daar het allemaal begon in 2011. Dit is verder ook wel te zien in de uitwerking van het zevende seizoen. De kijkcijfers dalen, maar desondanks heeft Suits een grote fanbase. Hen zal het waarschijnlijk minder uitmaken dat de verhaallijnen steeds eentoniger worden, en Mike en Harvey steeds minder pit in hun spel hebben. Desondanks heeft het seizoen wel één troef in handen, het is namelijk het laatste deel waarin Meghan Markle - tegenwoordig natuurlijk hertogin van Sussex - haar opwachting maakt.

Sekspoppenbordeel geopend in Canada

Het is een stukje reizen vanaf je veilige zolderkamer, maar sinds afgelopen week kunnen Fok!kers die wel eens een keertje iets anders willen dan de vertrouwde rechterhand in Canada terecht om aan hun morbide behoeftes te voldoen. In Toronto is namelijk een heus sekspoppenbordeel geopend.

Het bedrijf heet Aura Dolls en biedt de mogelijkheid om jezelf volkomen te laten gaan op een stuk plastic dat veel van een vrouw wegheeft. Volgens een woordvoerder van Aura Dolls zijn er geen taboes en kan eigenlijk alles wel, behalve dan waarschijnlijk het letterlijk uit elkaar trekken van de sekspop. Kortom: alles dat je altijd al had willen doen met een sekspartner, ware het niet dat vrouwen enorme spelbrekers kunnen zijn.

In het bordeel is geen menselijk personeel aanwezig, bezoekers hoeven zich niet druk te maken dat ze iemand van vlees en bloed tegen komen, aldus een van de initiatiefnemers.

"We focussen ons op het feit dat er mannen zijn die er vaak duistere, gewelddadige fantasieën op nahouden. In plaats van dat dit een op een verkeerde manier naar buiten kan komen, bieden wij nu de kans om dit te kanaliseren". 

Klanten kunnen kiezen uit zes verschillende modellen, elk representeren ze een vrouw van tussen de 21 en 24 jaar oud. Het gegoten, geschilderde en -op termijn- volgespoten plastic heeft ieder een eigen etniciteit. Er hoeft dus (buiten seksisme om) niet gezeurd te worden over stereotyperende, dan wel rolbevestigend racisme. Ze hebben allemaal hun een ander kleur haar, ogen, lichaamsvormen en de borsten schijnen echt heel natuurlijk aan te voelen.

Prijzen variëren van tussen de 80 dollar voor een half uur tot 960 dollar voor een ménage à trois van vier uur met twee poppen tegelijk.

Critici zien het bedrijfsbeleid met lede ogen aan. Zij opperen dat het copuleren met plastic dames kan leiden tot een gedehumaniseerd vrouwenbeeld. Het zou verkrachting normaliseren.

Liverpool zet zegereeks voort in Leicester

Liverpool blijft maar winnen in de Premier League. De Engelse koploper boekte zaterdagmiddag de vijfde competitiezege op rij. Het werd 1-2 op bezoek bij Leicester City. 

The Reds hadden op bezoek bij Leicester City halverwege al een comfortabele voorsprong te pakken. Sadio Mané opende na tien minuten de score op aangeven van Andrew Robertson. Leicester City creëerde daarna ook mogelijkheden, want zowel Demarai Gray als Ben Chilwell stuitte op doelman Alisson.

De thuisploeg dacht met een kleine achterstand de rust te halen toen Roberto Firmino in blessuretijd toesloeg. James Milner nam een hoekschop en de Braziliaan kopte raak: 0-2. The Foxes toonden in de tweede helft echter veerkracht en het elftal van manager Claude Puel knokte zich terug in de wedstrijd.

James Maddison testte Alisson met een schot van buiten het strafschopgebied en amper een minuut later deed Wilfred Ndidi hetzelfde. Na ruim een uur spelen zorgde Rachid Ghezzal voor de aansluitingstreffer namens Leicester, dat op de eerste speeldag van Manchester United verloor en daarna twee competitieduels won.

Liverpool incasseerde met die goal van Ghezzal de eerste tegentreffer van dit seizoen, maar puntenverlies bleef het team van Jürgen Klopp bespaard. Het bleef bij 1-2, al kreeg Mané nog een aardige kans met een kopbal. Na de interlandperiode gaat de koploper naar Londen voor de kraker tegen Tottenham Hotspur.

NFL: Megacontracten Rodgers, Beckham Jr en Donald

De NFL staat op het punt van beginnen en met de eerste speelweek in aantocht hebben drie spelers nog even een joekel van een nieuw contract getekend. Aaron Rodgers en Odell Beckham Jr hebben hun contracten verlengd en daar kunnen ze de boodschappen wel weer even van betalen.

Quarterback Rodgers had nog twee jaar over op zijn huidige contract bij de Green Bay Packers, die voor een heel groot deel afhankelijk zijn van de superster, vorig jaar grotendeels afwezig door een vroeg opgelopen blessure.

Rodgers heeft een contract getekend tot en met 2023, als hij de veertig aantikt, wat hem naar verluidt zeker 134 miljoen dollar op zal leveren. Hij wordt daarmee de bestbetaalde NFL-speler ooit, met een gemiddeld jaarsalaris van 33,5 miljoen dollar.

Uiteraard zijn er de nodige clausules opgenomen in het contract, waardoor het uiteindelijke totaalbedrag nog flink op kan lopen. Naar verluidt krijgt Rodgers aan het eind van komend seizoen tot 67 miljoen dollar, waar in maart mogelijk nog eens 80 miljoen bij kan komen.

Rodgers bedankte de Packers op social media voor het vertrouwen dat ze in hem hebben. "Ik kijk er naar uit om nog meer memorabele momenten te beleven, dit jaar en nog vele volgende jaren. Het zijn al dertien geweldige jaren geweest en het veertiende seizoen, het 100e in de geschiedenis van Green Bay, gaat geweldig worden. Hier ben ik opgegroeid", aldus de man met de - zo zegt men - belangrijkste baan in de staat Wisconsin.

Rodgers speelt al zijn hele carrière bij de Packers, die hem in 2005 in de draft als 24e oppikten. Als beginnend quarterback heeft hij 103 zeges en 55 nederlagen, terwijl hij de ploeg uit het piepkleine Green Bay in 2010 naar de Super Bowl-winst leidde.

De ervaren quarterback is niet de enige die deze week een megacontract heeft getekend. De New York Giants hebben het contract met Odell Beckham Jr met vijf jaar verlengd, goed voor 65 miljoen dollar aan gegarandeerd salaris en uiteindelijk mogelijk bijna honderd miljoen dollar aan salaris, waarmee Beckham de bestbetaalde wide receiver ooit is.

Tot slot heeft ook defensive end Aaron Donald een contractverlenging getekend en wel bij de Los Angeles Rams. De 27-jarige speler heeft bijgetekend tot en met 2024 en heeft nu een contract ter waarde van 135 miljoen dollar, met 87 miljoen dollar als gegarandeerd salaris. Donald wordt in één klap de bestbetaalde verdedigende speler in de NFL, goed voor 22,5 miljoen dollar per jaar.

Halfnaakte man na seksdate geboeid achtergelaten in de natuur

Soms zit het mee, en soms...tja, soms niet. Zo ook in het geval van een man in het Gelderse Vuren. Die had vrijdagavond een hartstikke spannende seksdate, maar na afloop was zijn partner er mogelijk klaar mee: meneer eindigde, geboeid en halfnaakt, in de uiterwaarden.

Agent Bert Stronks meldt op Twitter dat er een melding binnen was gekomen over de situatie. Oom Agent ging maar eens even poolshoogte nemen en vond de halfnaakte man inderdaad. Er was weinig strafbaars aan de hand, maar meneer had ergens in zijn schaarse outfit nog wel wat drugs verstopt.

De politie besloot hem daarom aan te houden - met een eigen, schoon setje handboeien - en mee te nemen naar het bureau. De man zelf had er overigens niet zoveel moeite mee om zo in de natuur gevonden te worden, een anticlimax wilde hij het niet noemen.

Agent Stronks gaf verder aan wel vaker meldingen uit de omgeving daar te krijgen. Volgens hem is het een plek waar homoseksuele mannen elkaar regelmatig treffen.

De vraag van vandaag: heb jij een beetje een boeiende vrijdagavond gehad?

Vettel snelste in derde vrije training Monza

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd geklokt in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Italië. De Duitser was met de Ferrari met een tijd van 1.20,509 een fractie sneller dan titelrivaal Lewis Hamilton met de Mercedes. Max Verstappen kwam met de nieuwe C-spec van Renault tot een vijfde stek.

De baan was nog wat nat toen de training begon, maar het asfalt droogde snel op. Met name Fernando Alonso was met zijn McLaren druk in de weer om rondes te rijden en wat meer snelheid te vinden. De Spanjaard kwam tot 23 rondes en een zeventiende tijd, waarmee hij het iets beter deed dan gisteren. De toppers hadden weinig ronden nodig om een snelle tijd te laten noteren en deden dit aan het eind van de sessie dan ook.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Band Ronden
1 S. Vettel Ferrari 1:20.509 Supersoft 18
2 L. Hamilton Mercedes 1:20.590 Supersoft 14
3 K. Räikkönen Ferrari 1:20.682 Supersoft 16
4 V. Bottas Mercedes 1:21.112 Supersoft 18
5 M. Verstappen Red Bull 1:21.388 Supersoft 15
6 K. Magnussen Haas 1:22.011 Supersoft 15
7 E. Ocon Force India 1:22.055 Supersoft 16
8 D. Ricciardo Red Bull 1:22.310 Supersoft 15
9 C. Leclerc Sauber 1:22.313 Supersoft 17
10 R. Grosjean Haas 1:22.357 Supersoft 16
11 S. Pérez Force India 1:22.486 Supersoft 13
12 P. Gasly Toro Rosso 1:22.631 Supersoft 20
13 C. Sainz Jr. Renault 1:22.737 Supersoft 15
14 S. Sirotkin Williams 1:22.778 Supersoft 20
15 L. Stroll Williams 1:22.860 Supersoft 19
16 M. Ericsson Sauber 1:22.882 Supersoft 25
17 F. Alonso McLaren 1:22.892 Supersoft 23
18 S. Vandoorne McLaren 1:22.987 Supersoft 16
19 N. Hulkenberg Renault 1:23.149 Supersoft 10
20 B. Hartley Toro Rosso 1:23.164 Supersoft 19

Negen jaar cel voor oud-FIFA-kopstuk

Juan Angel Napout, voormalig vicepresident van de FIFA, mag negen jaar lang een gevangenis van binnenuit gaan bekijken. De 60-jarige Paraguayaan, tevens oud-president van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL, is veroordeeld wegens - je verwacht het niet - corruptie.

Napout volgt in de voetstappen van Jose Maria Marin, de voormalig baas van het Braziliaanse voetbal, die een weekje eerder te horen kreeg dat hij vier jaar lang in besloten kring na kan gaan zitten denken. Ook Marin werd veroordeeld wegens corruptie, niet heel origineel bij de FIFA.

In december werd Napout al schuldig bevonden, waarbij het vooral ging om het verdelen van TV- en marketingrechten voor grote evenementen, wat hij wel even zou regelen...in ruil voor de nodige miljoenen dollars. Voor aanklachten wegens witwassen werd hij dan weer wel vrijgesproken.

Het hele onderzoek naar corruptie binnen de FIFA heeft inmiddels al gezorgd voor aanklachten tegen 42 officials, met bijna een kwart miljard dollar aan misdaden. De hoge bazen bij de FIFA leefden een uitermate luxe leventje, vol privévliegtuigen, luxe hotels, prachtige resorts en cruises voor de hele familie.

Volgens de aanklagers verdiende Napout - die na zijn arrestatie in december 2015 nog probeerde om via via zijn computer uit het hoofdkantoor van CONMEBOL te krijgen, om zo bewijs te vernietigen - minder genade dan de 86-jarige Marin, omdat hij 'persoonlijk verantwoordelijk was voor het uitbreiden van de corruptie in een tijd waarin voetbal hervormingen juist het hardst nodig had.'

De advocaten van Napout probeerden een lagere straf te regelen voor de vader van drie kinderen en opa van meerdere kleinkinderen, op basis van zijn 'voorbeeldige leven, op deze situatie na.' Van de 42 aangeklaagde officials zijn er imiddels drie dood, 22 hebben schuld bekend. Marin en Napout zijn veroordeeld, terwijl de voormalige Peruviaanse voetbalbaas Manuel Burga is vrijgesproken.

Olympisch tienkampkampioen geeft doping toe...na 30 jaar

Voormalig atleet Christian Schenk, olympisch kampioen op de tienkamp, heeft toegegeven doping gebruikt te hebben. Daar heeft hij wel even over gedaan: Schenk won namens Oost-Duitsland goud op de Spelen van Seoul in 1988.

In zijn nieuwe autobiografie geeft Schenk toe vanaf 1985 verboden middelen gebruikt te hebben. "Eerst ontkende ik ooit doping gebruikt te hebben, daarna ging ik voor het juridisch wat zachtere antwoord: ik had nooit bewust doping gebruikt. Beide verhalen waren leugens", zo schrijft hij.

"Voor mij was het krijgen van de pillen als het behalen van een nieuw level, bijna een soort eerbetoon. Dat ik de pillen kreeg betekende dat ik écht onderdeel uitmaakte van het team en dat er nu van mij verwacht werd dat ik heel goed zou presteren", aldus de Duitser.

Schenk pakte op zijn 23e het goud op de tienkamp door landgenoot Torsten Voss nipt te verslaan. Dave Steen uit Canada pakte brons, de vierde plek was voor de Brit Daley Thompson, die in 1980 én 1984 olympisch goud had gewonnen. Steen was destijds al een beetje sceptisch: "Als een medaillewinnaar vals heeft gespeeld, verdient iemand anders die medaille."

Volgens Steen zou het overigens lastig zijn om te bewijzen dat iemand doping gebruikte, ook als zijn naam op een lijst stond. Dat was het geval bij Schenk: na de val van de Berlijnse Muur werd hij genoemd als een van de vele gedopeerde Oost-Duitsers. 

"Ik ga mijzelf niet de dood injagen met het onderzoeken van Oost-Duitse resultaten. Als iemand zegt dat ze ernaar gaan kijken wens ik ze veel succes, maar tenzij atleten gaan bekennen denk ik niet dat je veel kunt doen", aldus Steen in lang vervlogen tijden.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Schenk zijn medaille kwijt zal raken. Ria Stalman liet in 2016 weten dat haar gouden medaille in het discuswerpen in 1984 met doping behaald was, waarna de Nederlandse atletiekbond haar erelidmaatschap afnam en haar resultaten schrapte, maar het IOC laat de zaak voor wat het is.

'Inbrekers halen huis van Depay leeg'

Franse media melden dat inbrekers vrijdagavond voor een enorm bedrag aan spullen hebben gestolen uit het huis van Memphis Depay.

De Oranje-international speelde met Olympique Lyon tegen Nice toen er werd ingebroken in zijn woning. Volgens AFP is er voor maar liefst anderhalf miljoen euro aan spullen meegenomen. De politie heeft dat echter nog niet bevestigd. L'OBS meldt dat de laatste maanden al meer spelers uit Ligue 1 tijdens wedstrijden zijn beroofd.

Memphis Depay speelde vrijdagavond de hele wedstrijd tegen Nice, dat verrassend met 0-1 wist te winnen. Na vier speelronden in de Franse competitie heeft Lyon nu zes punten en voor Nice was de zege van vrijdag pas de eerste overwinning van dit seizoen. Na de interlandperiode gaat Lyon op bezoek bij Caen.

De 24-jarige Depay is bij Lyon aan zijn derde seizoen begonnen. In de vorige jaargang was hij negentien keer trefzeker in 36 competitieduels. Mede daardoor eindigden Les Gones op de derde plaats in Ligue 1.

Slachtoffers Amsterdam CS van Amerikaanse komaf

De twee slachtoffers die gisteren zwaargewond raakten bij het steekincident op Centraal Station zijn Amerikaanse toeristen. Dat meldt de Amerikaanse ambassade, zo schrijft AT5 op haar website. 

De twee slachtoffers liggen in het ziekenhuis en zijn aanspreekbaar. De 19-jarige verdachte, een Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning, ligt ook in het ziekenhuis. Hij wordt met een tolk gehoord.

Ambassadeur Pete Hoekstra heeft contact met de familie van de slachtoffers. De ambassade werkt nauw samen met de Amsterdamse autoriteiten om assistentie te verlenen aan de slachtoffers en hun familie, zo staat te lezen in een verklaring.

De twee Amerikanen werden gisteren rond het middaguur neergestoken in de westtunnel van het station. Zij raakten zwaargewond. De verdachte ging er vandoor, maar werd kort daarop neergeschoten door de politie. Hij raakte niet levensgevaarlijk gewond aan zijn onderlichaam. De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Vrouw met hoogtevrees durft brug niet over

De Köhlbrandbrücke over de rivier de Elbe in Hamburg is ruim 3,5 kilometer lang en meer dan 50 meter hoog. Reden genoeg voor een Nederlandse vrouw om een noodstop te maken en haar auto in z'n achteruit te zetten. Aan de voet van de brug werd ze gestopt door de politie. 

Het bleek dat dat vrouw hoogtevrees had en duizelig werd door de hoogte. Haar dochter was nog te jong om de auto te besturen, dus bood de politie uitkomst. Terwijl de vrouw, volgens de agenten 'verstijfd van angst en lijkbleek' op de achterbank van haar auto zat, reed een van de agenten de auto naar de andere kant van de brug. 

Eenmaal veilig aan de overkant bedankte de vrouw de agenten uitvoerig, om vervolgens haar reis richting Nederland voort te zetten. 

Vrouw met hoogtevrees durft brug niet over  (Foto: Wikimedica Commons)
Vrouw met hoogtevrees durft brug niet over (Foto: Wikimedica Commons)

Haase/Middelkoop naar achtste finales US Open, Bertens en Kerkhove onderuit

Tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop staan op de US Open in de achtste finales van het mannendubbelspel. Het als veertiende geplaatste Nederlandse duo rekende in een wisselend duel af met de Duitsers Philipp Petzschner en Tim Pütz: 6-3, 3-6, 6-1.

Bij de vrouwen was het al in de tweede ronde klaar voor Kiki Bertens en haar Zweedse partner Johanna Larsson, samen als negende geplaatst. De Japanse Nao Hibino en de Georgische Oksana Kalashnikova profiteerden van twee gemiste setpoints van Bertens en Larsson in de eerste set, waarna Hibino en Kalashnikova het duel kantelden en de wedstrijd afmaakten: 6-7 (3), 4-6.

Ook voor Lesley Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava viel het doek in de tweede ronde. In set één gaven ze tegen de Poolse Magda Linette en de Australische Ajla Tomljanovic een 5-1, 40-15 voorsprong weg en werd het een tiebreak, maar die wonnen ze dan weer wel. Een vroege break in set twee werd ook weggegeven, waarna Linette en Tomljanovic in het derde bedrijf veel te sterk waren: 7-6 (5), 3-6, 1-6.

Explosie en brand in Duitse olieraffinaderij

In het Duitse Beieren staat een olieraffinaderij van Bayernoil in de hens. Rond 05:30 was er een explosie en de druk daarvan was kilometers in de omtrek voelbaar. Bij de explosie raakten 8 mensen gewond. Ruim 1800 omwonenden zijn geëvacueerd en verblijven momenteel in een sporthal. 

Ramen en deuren moeten in een straal van 20 kilometer van de raffinaderij gesloten blijven volgens de autoriteiten. Er zijn ruim 200 brandweerlieden opgetrommeld om het vuur te bestrijden. Volgens ooggetuigen staan er installaties voor vloeibaar gas en en benzine in de fik. 

Beckmann wint weer in GP3, Verschoor op pole voor zondag

David Beckmann heeft een week na zijn eerste GP3-zege, op Spa-Francorchamps, ook al zijn tweede overwinning te pakken. Op een nat circuit van Monza was de Duitser vanaf poleposition ongenaakbaar en leidde hij van start tot finish.

Bij de start probeerde Leonardo Pulcini vanaf plek drie de leiding te nemen, maar zoals nog drie anderen ging hij rechtdoor en moest hij de eerste chicane binnendoor nemen, waardoor hij uiteindelijk flink terug zou vallen. Anthoine Hubert hield zijn tweede plek vast en eindigde ruim voor kampioenschapsrivaal Callum Ilott als tweede, waardoor de Fransman zijn leidende positie in de titelstrijd verstevigt.

Richard Verschoor kende ook in zijn tweede weekeinde in de GP3 een sterke race. De Nederlander van MP Motorsport vertrok als zestiende, maar knokte zich gedurende de race naar een prima achtste plek, waardoor hij zondagochtend vanaf poleposition aan race twee mag beginnen.

De Amerikaan Juan Manuel Correa, die vroeg in de race vanaf de vijfde plek rond werd getikt door teamgenote Tatiana Calderon, koos in de slotfase als enige voor droogweerbanden, maar had wat pech: gelijk na zijn pitstop werd de virtual safety car afgeroepen wegens een spin van Diego Menchaca, waardoor Correa een paar ronden minder de kans had om tijd goed te maken. Wel reed hij veruit de snelste raceronde.

Alles moet kapot geneutraliseerd worden

Nederland lijkt behoorlijk door te slaan in de gendergekte. Werkelijk geen enkel beroep is nog veilig in de strijd om genderneutraliteit. Ook de woorden overlijfmoeder en overblijfjuf moeten uitgeroeid worden blijkens deze poster. 

Wat is het volgende vrouwelijke beroep dat gaat sneuvelen in de gendergekte??

Alles moet kapot geneutraliseerd worden (Foto: Stefan Tetelepta)
Alles moet kapot geneutraliseerd worden (Foto: Stefan Tetelepta)

Ziyech tekent nieuw contract bij Ajax

Vanwege zijn goede spel in het afgelopen seizoen heeft Hakim Ziyech een nieuw contract bij Ajax gekregen. De contractduur is gelijk gebleven maar de 25-jarige speler gaat wel flink meer verdienen.

Lang werd er vanuit gegaan dat Ziyech deze zomer naar het buitenland zou vertrekken. Onder andere de Italiaanse club AS Roma toonde interesse maar tot een transfer kwam het niet. Het contract van de middenvelder loopt tot de zomer van 2021 en is niet verlengd maar de financiële vergoeding is wel opgewaardeerd zodat hij tot de best betaalde spelers in de Eredivisie gaat behoren.

MLB: Jansen houdt Dodgers in de race om play-offs

De honkballers van de Los Angeles Dodgers hebben vrijdagavond in het eigen Dodger Stadium een broodnodige overwinning geboekt. De ploeg ontving de Arizona Diamondbacks, waarmee het in de strijd is om winst in de National League West en een plekje in de play-offs.

Paul Goldschmidt mepte de D-Backs in de eerste inning naar een 0-2 voorsprong, Joc Pederson zorgde voor 1-2 in de derde inning. Kiké Hernandez en Justin Turner sloegen in de slotfase een homerun, waardoor de Dodgers de negende inning met een 3-2 voorsprong konden beginnen. Closer Kenley Jansen hield weer eens ouderwets stand en gooide de wedstrijd keurig op slot. 

Uitslagen MLB vrijdag
New York Yankees - Detroit Tigers 7-5
Philadelphia Phillies - Chicago Cubs 2-1
Washington Nationals - Milwaukee Brewers 1-4
Cleveland Indians - Tampa Bay Rays 3-0
Miami Marlins - Toronto Blue Jays 5-6
Atlanta Braves - Pittsburgh Pirates 2-3
Texas Rangers - Minnesota Twins 7-10
Chicago White Sox - Boston Red Sox 6-1
Houston Astros - Los Angeles Angels 0-3
Kansas City Royals - Baltimore Orioles 9-2
St.Louis Cardinals - Cincinnati Reds 12-5
Oakland Athletics - Seattle Mariners 7-5
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 3-2
San Diego Padres - Colorado Rockies 7-0
San Francisco Giants - New York Mets 7-0

Drie homeruns in één inning voor de New York Yankees (Bron: YouTube)

Vuelta: Etappe 8 - Spaans vlak, dus niet vlak

Tony Gallopin zette de hele boel gisteren stevig in het hemd en pakte de etappezege, Tiesj Benoot viel z'n halve knie kapot, maar wil gewoon weer verder. Tis but a scratch, zullen we maar zeggen.

Vandaag krijgen de heren bijna tweehonderd kilometer voor de kiezen. Het is Spaans vlak vandaag, dus dan weet je wel hoe laat het is: allesbehalve vlak. In startplaats Linares is het op 1 september ook nog eens feest, dus vandaag is het dubbel feest, hartstikke gezellig.

Langs de nodige oude bruggen, kleine dorpjes en fraaie kastelen - te lezen in de uitgebreide voorbeschouwing op het FOK!forum - komen we aan in Almadén, waar de laatste kilometer is opgeleukt met een paar scherpe bochten en een stevig stijgingspercentage.

Een prettig dagje wordt het niet voor de renners: 195 kilometer bij een dikke 35 tot 37 graden is wellicht wat teveel van het goede. Rond 12.10 uur gaat deze helletocht van start, Eurosport is er rond 14.30 uur bij.

De finish staat gepland tussen 16.55 en 17.25 en dat is wat lastig voor onze Belgische vrienden: Sporza zendt nota bene eerst de Brussels Cycling Classic uit, ongetwijfeld inclusief uitgebreide podiumceremonies, en schakelt dan pas rond kwart voor vijf naar de Vuelta, als we dus bijna naar de eindsprint gaan kijken.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)
De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)

Ouders Alfie Evans verwelkomen zoontje Tom

Thomas en Kate Evans, de ouders van de bekende Britse peuter Alfie Evans die op 28 april overleed, hebben opnieuw een zoontje gekregen. Dat meldt The Mirror. Het jochie heeft de naam Tom, naar zijn vader, gekregen. Kate was volgens ingewijden al zwanger op het moment dat Alfie overleed, maar hield de zwangerschap stil. 

Alfie Evans werd wereldnieuws in april omdat zijn ouders met man en macht probeerden hun zoontje, dat leed aan een zeldzame degeneratieve hersenaandoening, in leven te houden. Dat werd door de rechtbank tegengehouden, die het ziekenhuis beval om de behandeling stop te zetten. Daarna duurde het nog vijf dagen voor Alfie's lichaam het opgaf en de peuter stierf. 

Afgelopen dinsdag, exact vier maanden na de het overlijden van Alfie, plaatste Thomas een seri aangrijpende foto's op Facebook. Bij de foto's schreef hij "Vandaag vier maanden geleden kreeg je vleugels. De pijn en het verdriet worden met de dag erger. Ik hou zoveel van je en mis je tot we elkaar weer zien. Ik hou van je".

Indonesië wil Olympische Spelen 2032

Indonesië gaat een poging doen om de Olympische Zomerspelen van 2032 binnen te halen. Dat heeft de Indonesische president Joko Widodo zaterdag laten weten na een ontmoeting met de presidenten van het Internationaal en het Aziatisch Olympisch Comité.

In het Indonesische Jakarta en Palembang zijn sinds half augustus de Asian Games bezig, waar vanover de wereld nogal wat kritiek op is, uitgerekend wat organisatie betreft. Zo was het met enige regelmaat bijna onmogelijk om resultaten te vinden, terwijl de website vaak van geen kanten klopt - sommige wedstrijden stonden vroeger in het tijdschema dan de daadwerkelijke begintijd, andere wedstrijden juist weer later, om maar wat te noemen.

Ook is men er over het algemeen bepaald niet gelukkig mee dat Indonesië veel eigen sporten heeft toegevoegd aan de Spelen, met pencak silat als dieptepunt: het thuisland won veertien van de zestien gouden medailles. Vermoedelijk was het een soort eis van de Indonesiërs om de organisatie op zich te nemen, nadat het Vietnamese Hanoi zich enkele jaren voor het evenement terug moest trekken.

Ondanks de moeilijkheden is Widodo positief: "We zijn er van overtuigd dat Indonesië een groter evenement ook kan organiseren", liet hij weten. IOC-president Thomas Bach noemde de Asian Games zelfs 'een sterke basis' voor de poging om de Olympische Spelen binnen te halen. "Indonesië heeft met deze Asian Games laten zien over alle ingrediënten te beschikken om de Olympische Spelen succesvol te organiseren", aldus de Duitser.

De volgende drie edities van de Zomerspelen gaan naar Tokyo (2020), Parijs (2024) en Los Angeles (2028).

Del Potro en Raonic in straight sets door op US Open

Tennisser Juan Martin Del Potro staat in de achtste finales van de US Open. De eindwinnaar van 2009 had het zeker niet makkelijk met de Spanjaard Fernando Verdasco, maar de als derde geplaatste Argentijn was op de beslissende momenten net wat scherper en won na bijna drie uur: 7-5, 7-6 (6), 6-3.

In de achtste finales neemt Delpo het op tegen Borna Coric (20). De 21-jarige Kroaat speelde tegen zijn iets langer gerangschikte generatiegenoot Daniil Medvedev, maar was duidelijk een maatje te groot voor de Rus, die alleen in set twee echt partij kon bieden: 6-3, 7-5, 6-2.

Twee servicekanonnen nemen het in de achste finales tegen elkaar op. John Isner (11) had het knap lastig met de Serviër Dusan Lajovic, maar zijn service - hij sloeg dit keer 34 aces - sleepte de Amerikaan er doorheen: 7-6 (8), 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Isner neemt het op tegen Milos Raonic (25), die een einde maakte aan de tot nu toe indrukwekkende opmars van Stan Wawrinka. Met veertien aces kwam de Canadees niet in de buurt van Isner, maar na een goede twee uur kon hij zonder setverlies weer naar het hotel: 7-6 (6), 6-4, 6-3.

Sony: 'Geen cross-play want wij zijn de beste'

Sony haalde zich een tijdje geleden de woede van veel spelers op de nek door gedoe met Fortnite-accounts. Wanneer een Fortnite-account één keer gebruikt is op een PlayStation 4, dan is dit account op andere platforms geblokkeerd. 

Dit leidde ook tot ophef over Sony's algemene positie over cross-play met andere platforms. Bethesda noemde al de mogelijkheid om Elder Scrolls: Legends niet uit te brengen op PlayStation 4, Microsoft en Nintendo maken samen reclame dat cross-play mogelijk is tussen Nintendo Switch en Xbox One en PlayStation Amerika CEO Shawn Layden was ervan overtuigd dat ze een oplossing konden vinden die positief zou worden ontvangen door de community.

Blijkbaar is die oplossing arrogantie. Volgens Independent heeft CEO Kenichiro Yoshida tijdens de IFA Technology Show in Berlijn gezegd dat hij PlayStation 4 de beste ervaring vindt voor gamers en dat die ervaring niet aangetast moet worden. Yoshida: 'Onze manier van denken is altijd dat PlayStation de beste manier is om te spelen. Fortnite samen met PlayStation 4 is de beste ervaring voor gebruikers. Dat is ons geloof. We baseren onze keuze op de beste gebruikerservaring, zo denken we over cross-platform´

Hoe het weigeren van cross-platform en het gijzelen van Fortnite-accounts de ervaring verbeterd is ons niet duidelijk. Yoshia benadrukt wel dat er cross-platform mogelijk is met pc voor sommige games, maar daar gaat de discussie natuurlijk niet over. 

PlayStation 4 Pro 500 Miljoen Limited Edition

Rachel Weisz en Daniel Craig verwelkomen dochtertje

James Bond-acteur Daniel Craig (50) en Oscarwinnares Rachel Weisz (48) hebben samen een dochtertje gekregen. Dat meldt Mirror. De actrice kondigde haar zwangerschap in april aan tijdens een interview met de New York Times.  

Het stel, dat in 2011 trouwde, werd voor het laatst samen gezien in april en hebben sindsdien onder de radar geleefd in New York. Weisz heeft al een 12-jarige zoon uit een eerdere relatie, waar Craig al een 26-jarige dochter heeft met zijn ex-vrouw Fiona. 

Serena maakt gehakt van Venus in 30e 'Sister Act'

Tennisster Serena Williams heeft de achtste finales gehaald van de US Open, de zeventiende deelname op rij waarbij ze dat voor elkaar krijgt - in 2003, 2010 en 2017 was ze er niet bij. De voormalig nummer één van de wereld rekende simpel af met haar zus Venus Williams.

Zoals zo vaker was het affiche voor de Sister Act, editie dertig inmiddels, weer eens mooier dan het duel zelf. Venus kwam er geen moment aan te pas en kreeg alle hoeken van de baan te zien van de veelvoudig kampioene. Binnen vijf kwartier was het alweer klaar: 6-1, 6-2.

De als achtste geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova moest in de tweede set een break terugpakken tegen de 19-jarige thuisspeelster Sofia Kenin, maar in de tiebreak wist ze het vervolgens in twee sets gewoon netjes af te maken: 6-4, 7-6 (2).

De Australische Ashleigh Barty (18) had het niet heel moeilijk met Karolina Muchova, de Tsjechische nummer 202 van de wereld die Garbiñe Muguruza eerder nog uit het toernooi speelde. Barty was op haar hoede en gaf Muchova nauwelijks de kans op een nieuwe stunt: 6-3, 6-4.

Kaia Kanepi is vooralsnog de enige ongeplaatste speelster in de achtste finales. De Estse nummer 44 van de wereld speelde tegen Rebecca Peterson (WTA-61) uit Zweden. Na een tweede set waarin de eerste zes games allemaal breaks opleverden maakte Kanepi het op matchpoint twee af: 6-3, 7-6 (3).

Serena (links) toonde weinig vreugde na het uitschakelen van haar zus Venus (Pro Shots/Action Images)
Serena (links) toonde weinig vreugde na het uitschakelen van haar zus Venus (Pro Shots/Action Images)

Maak eigen comic in Spider-Man's fotomodus

Op release krijgt Spider-Man voor PlayStation 4 een update, waarmee onder andere de fotomodus wordt toegevoegd. De aanpak is echter iets anders: spelers krijgen de mogelijkheid om zelf een comic te maken door grafische effecten toe te voegen aan de foto zelf.

Denk aan typische geluidseffecten als KRAK! en SWOOSH, grafische effecten als sterretjes, een uitroepteken en denkwolkjes en ga maar door. Je kunt zelfs een eigen cover maken. Voor veel spelers is het ongetwijfeld een excuses om weer vele uren te verliezen in de game.

Spider-Man lanceert 7 september exclusief voor PlayStation 4.

Travis Strikes Again: No More Heroes lanceert in januari

De terugkeer van Travis Touchdown laat iets langer op zich wachten dan gepland. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Travis Strikes Again: No More Heroes nog in 2018 beschikbaar zou komen. Dit wordt nu vroeg in 2019.

Om precies te zijn lanceert de game op 18 januari 2019 exclusief voor Nintendo Switch. Het is de eerste No More Heroes-titel sinds 2010. Dit keer wordt Travis gevangen in een gameconsole en moet hij diverse games verslaan om te ontsnappen. De game is een grote indie-samenwerking en bevat onder andere verwijzingen naar Shovel Knight en Hotline Miami.

Motorrijder omgekomen na frontale botsing

Een 46-jarige man uit Zevenaar is zaterdag 1 september overleden na een frontale aanrijding met een bestelbus. Het ongeluk gebeurde omstreeks 06.40 uur op de Ellecomsedijk (N317) op de brug tussen Dieren en Doesburg. De motorrijder kwam door nog onbekende oorzaak frontaal in aanrijding met de bestelbus. Zowel de bus als de motor vlogen door de aanrijding in brand. De bestuurder van de bestelbus raakte niet gewond.

De hulpdiensten kwamen direct ter plaatse en hebben nog geprobeerd de man te reanimeren. Dat is helaas niet gelukt. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De politie doet onderzoek naar het ongeval. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De verwachting is dat de weg nog wel enige tijd gestremd blijft.

Hoop voor kleine groep ALS-patiënten

Er gloort licht aan de horizon voor een kleine groep ALS-patiënten. Onderzoekers van het UMC in Utrecht wachten op groen licht om te starten met een experimentele behandeling die de dodelijke spierziekte een halt moet toeroepen. Op dit moment is er geen enkele behandeling mogelijk.

Zeven procent van de ALS-patiënten heeft een genafwijking, genaamd C9orf72, dat er voor zorgt dat een fout stukje DNA zich eindeloos blijft kopiëren. Dit foute DNA zorgt er voor dat de hersenen verkeerde signalen afgeven aan de spieren, die daardoor steeds zwakker worden en op het laatst helemaal uitvallen.

Onderzoekers van het UMC werken nu aan een injectie die er voor moet zorgen dat dat moet voorkomen. Onderzoek op muizen leverde goede resultaten op volgens hoogleraar Leonard van den Berg. Ook werden er al met dezelfde techniek succesvol jonge kinderen die lijden aan de spierziekte SMA geholpen. De behandeling stopte niet alleen de ziekte, maar ook de conditie van de kinderen verbeterde. Van den Berg: "Ditzelfde effect verwachten wij ook bij de deelnemende ALS-patiënten."

De hoogleraar houdt wel een slag om de arm. In 2011 werd een wereldwijde studie gedaan onder 943 patiënten die het middel dexpramipexole toegediend kregen. Zonder resultaat: het middel was even effectief als een placebo.

Als het CCMO, het landelijk orgaan dat medisch onderzoek op mensen toetst, groen licht geeft voor de behandeling kunnen de eerste patiënten geselecteerd worden. Van den Berg hoopt dit jaar nog te kunnen starten met de experimentele behandeling. Van den Berg: "Bij deze subgroep zien we de grootste kans op een oplossing. Dat betekent niet dat we de andere patiënten vergeten. Ook voor hen zoeken we een behandeling."

Hoop voor kleine groep ALS-patiënten (Foto ter illustratie ©pxhere)
Hoop voor kleine groep ALS-patiënten (Foto ter illustratie ©pxhere)

47-jarige Nederlander vermist in Noorwegen

De 47-jarige cybersecurityspecialist Arjen Kamphuis uit Amsterdam wordt sinds 20 augustus vermist in Noorwegen. Hij heeft op de dag van zijn vermissing uitgecheckt in het hotel in Bodø waar hij verbleef, en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. 

Bodø is een bekende hikingspot, en het vermoeden bestaat dan ook dat Arjen daar in de buurt is gaan hiken. Ancilla, een goede vriendin van Arjen, vraagt op Twitter of er mensen zijn die goede drone's hebben om te helpen zoeken in het gebied. Volgens haar zijn vrienden, collega's en familie heel erg bezorgd: "Zaterdag reist een vriend van hem af naar Bodø om te helpen zoeken."

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de vermissing, en staat in contact met de lokale autoriteiten die de zoektocht naar de Nederlander coördineren. 

3 tieners overleden bij verkeersongeval

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen, alledrie afkomstig uit Anna Paulowna, om het leven bij een ongeval op de Sportlaan. De auto waar zij in zaten kwam even na middernacht tegen een lichtmast terecht. Door de klap werden enkele inzittenden uit de auto geslingerd.

De drie jongens werden door omstanders en hulpverleners gereanimeerd. Hun verwondingen waren echter zo ernstig dat zij ter plaatse overleden. Een 20-jarige man uit Oudesluis en een 17-jarig meisje uit Anna Paulowna, die ook in het voertuig zaten waren aanspreekbaar. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar bloed van hen afgenomen is.

Op dit moment is onduidelijk wie de auto bestuurde en wat de oorzaak is van het ongeval. Hiernaar wordt onderzoek gedaan. Een woordvoerder van de politie: "Bent u getuige geweest en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844 (lokaal tarief). Er is door veel omstanders hulp verleend. Wij hebben echter niet van iedereen gegevens kunnen noteren. Heeft u hulp verleend en behoefte aan slachtofferzorg? Neemt u dan contact met ons op op."

FOK! Wat een weer: opklaringen

Hier en daar komen eerst nog enkele mistbanken voor. Verder is er in de ochtend veel zon, in de middag zijn er ook stapelwolken. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. Er staat een zwakke wind die in de loop van de dag overal noordoostelijk wordt.

In de avond en nacht naar zondag verdwijnen de stapelwolken en klaart het breed op. Er kunnen dan wederom enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak, langs de kust en boven het IJsselmeer matig.

Zondagochtend schijnt de zon volop, wel ontstaan er gedurende de dag enkele kleine stapelwolken. Het blijft droog en de maxima liggen rond 22°C. De noordoostenwind neemt in de loop van de dag toe van naar matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Dreigende regen boven Rotterdam  (Foto: Anoniem)
Dreigende regen boven Rotterdam (Foto: Anoniem)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nadal na thriller naar achtste finales US Open

Tennisser Dominic Thiem heeft zich voor de vierde keer geplaatst voor de achtste finales van de US Open, wat bij zijn vorige drie pogingen telkens het eindstation was. De Oostenrijkse nummer negen van de plaatsingslijst klopte thuisspeler Taylor Fritz in New York.

Fritz, 74e op de wereldranglijst, begon nog sterk en pakte de eerste set, maar daarna kreeg hij het zwaarder. In de derde set werd over en weer gebroken, wat een door Thiem gewonnen tiebreak opleverde, waarna hij het in set vier af kon maken: 3-6, 6-3, 7-6 (5), 6-4.

De 26-jarige Georgiër Nikoloz Basilashvili staat voor het eerst in zijn loopbaan bij de laatste zestien op een Grand Slam-toernooi. De mondiale nummer 37 had een kleine drie uur nodig om zich te ontdoen van de Argentijn Guido Pella: 6-3, 6-4, 1-6, 7-6 (4).

Update 01.05 uur
Titelverdediger Rafael Nadal staat ook in de achtste finales, maar dat had nogal wat voeten in de aarde voor de wereldranglijstaanvoerder. De jonge Rus Karen Khachanov, de mondiale nummer 26, bood namelijk behoorlijk dapper weerstand tegen de Spanjaard.

Khachanov plaatste al snel een break, leverde die weer in, maar won de eerste set toch. In set twee werd in de tweede helft over en weer gebroken, maar Nadal sloeg zich dit keer naar de winst. Het derde bedrijf leverde ongekend mooie slagenwisselingen op, en een tiebreak.

In die tiebreak wist Khachanov vier setpoints van Nadal weg te slaan, maar op de vijfde was het raak. Nadal brak zijn opponent vervolgens vroeg in set vier en leek het af te maken, maar de Rus sloeg terug op het moment dat de titelverdediger voor de wedstrijd mocht serveren.

Khachanov hield stand, maar liet een setpoint onbenut. In de tiebreak liep Nadal vervolgens snel weg naar 6-1, waarna hij zijn derde matchpoint afmaakte en het fenomenale duel na bijna 4,5 uur besliste: 5-7, 7-5, 7-6 (7), 7-6 (3).

Kevin Anderson had vijf sets nodig. De als vijfde geplaatste Zuid-Afrikaan speelde tegen de jonge Canadees Denis Shapovalov (28), die op eigen service in set vijf vier matchpoints weg wist te slaan. Vervolgens was het op Anderson's dominante service echter raak met een lovegame: 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4.

Nadal knokte zich langs Khachanov (Pro Shots/Action Images)
Nadal knokte zich langs Khachanov (Pro Shots/Action Images)

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.