FOK! Wat een weer: nog één zomerse dag

Goeiedag!  

Dat was gisteren weer een warme dag erbij. De 59e om precies te zijn. Vandaag komt daar de 60e bij, maar daarna is de koek (al dan niet tijdelijk) op. De dag begon gisteren met bewolking en af en toe zon, maar later in de middag werd het helemaal helder. Daardoor liep de temperatuur wat hoger op dan verwacht. Eigenlijk een prima doe-dag, wat op een ander forum verguisd wordt.  

Regen- en onweersbuien vonden we gisterem opnieuw in Italie. Er ligt ligt daar een kleine depressie voor de zuidkust. Ook in Spanje en in de Alpen ontstonden de zogezegde warmteonweders. Elders in Europa was het meest zonnig en droog.

De komende dag veranderd het weer niet echt in onze omgeving. Het is rustig weer en na het optrekken van nachtelijke nevel wordt het vandaag weer een prima dag. De maxima liggen tussen de 24 in Zeeland tot 28, 29 in het zuiden. Een warme tot zomerse dag dus.

Maar dan verschijnt er een diepe depressie nabij IJsland. Daarbij behorend koufront bereikt ons donderdag. We beginnen nog wel met veel zon, maar in de middag kunnen er een paar stevige regen- en onweersbuien vallen. En dat maakt dan een voorlopig einde aan de indrukwekkende zomer. Eerst is het nog 24 graden, maar als de buien zijn gepasseerd begint de grote afkoeling.

Vrijdag kan er een enkele bui vallen, en is het nog maar 18 graden. Dus ook geen warme dag meer (20 graden) 

Zaterdag kan wel eens klets- en kletsnat verlopen. Daarover uiteraard later meer. 

Tot spreeks!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland

Meer (Foto: spylacopa_68)
Prachtige wolkenluchten boven een meer in Schotland. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!