Uitslag sc Heerenveen - Vitesse

Vitesse heeft zondagmiddag in de slotfase een gelijkspel geboekt bij sc Heerenveen. Tim Matavz zorgde ervoor dat het duel geen winnaar kreeg.

In de openingsfase was het Heerenveen dat het meest probeerde aan te dringen. Toch werd Vitesse hier en daar ook gevaarlijk. Doelman Warner Hahn moest een paar keer in actie komen, onder meer bij een inzet van Roy Beerens, die tegen zijn oude club speelde. Na bijna een halfuur kwamen de Friezen op voorsprong.

Vanuit een mooie aanval wist Michel Vlap een afgemeten voorzet van Kik Pierie in het Arnhemse doel te koppen: 1-0. Kort daarna verdubbelde Nemanja Mihajlovic bijna de score, maar zijn schot met rechts was net te hoog. Vitesse drong vervolgens meer aan, al wist Heerenveen wel met een voorsprong de pauze te halen.

Na de onderbreking kwamen de gasten via Tim Matavz dichter bij de gelijkmaker. De spits schoot eerst hoog over en daarna ging een poging via Dave Bulthuis over het Friese doel. De 1-1 kon niet uitblijven, maar Hahn had een paar uitstekende reddingen in huis om dat te voorkomen. In de 81ste minuut was hij dan toch verslagen; Matavz kopte via de onderkant van de lat raak.

Heerenveen hoopte in de slotfase een penalty te krijgen bij een vermeende overtreding op Jordy Bruijn, maar scheidsrechter Siemen Mulder en de VAR besloten anders. De grootste kans was daarna nog voor Oussama Darfalou, de Algerijnse spits van Vitesse die zijn kopbal niet tussen de palen kreeg. Het bleef daardoor bij 1-1.

sc Heerenveen

1 - 1

Vitesse

 26' Vlap    81' Matavz
 
 Gele kaart: Lammers, Mihajlovic, Bulthuis, (sc Heerenveen), Linssen,v.d.Werff, (Vitesse)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 16.080
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Woudenberg
Höegh
Bulthuis
Pierie
Kobayashi
Vlap (v.Amersfoort/80)
Kongolo
Zeneli (Rienstra/59)
Lammers
Mihajlovic (Bruijn/74)
  Eduardo
Karavajev
v.d.Werff (Thelander/67)
Clarke-Salter
Büttner
Bero (Darfalou/67)
Serero
Foor
Beerens (v.Bergen/88)
Matavz
Linssen