'WK-ganger Marokko betrokken bij dodelijk ongeluk'

Marokkaans international Amine Harit is zaterdag mogelijk betrokken geweest bij een dodelijk auto-ongeluk in de buurt van Marrakesh.

Dat schrijven verschillende Duitse en Marokkaanse media. Volgens onbevestigde berichten zou het veertienjarige broertje van de de 21-jarige middenvelder van Schalke 04 achter het stuur hebben gezetten. De bestuurder zou een voetganger over het hoofd hebben gezien toen deze op een onoverzichtelijke weg wilde oversteken.

Direct na dat noodlottige ongeluk zouden Harit en zijn broertje volgens de geruchten op de vlucht zijn geslagen, maar kort daarna konden zij door de politie worden ingerekend. Lokale media verzekeren bovendien dat er nog een Marokkaans international in de auto zat, maar zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Schalke 04 stelt ondertussen dat men zaterdag kennis heeft genomen van de berichten en doet er alles aan om informatie uit de eerste hand te krijgen. Dat is nu nog niet gelukt. Harit stond op het WK in Rusland in het eerste groepsduel tegen Iran nog in de basis, maar raakte zijn plekje in het elftal kwijt na de 1-0 verliespartij. Tegen Portugal en Spanje kwam hij niet binnen de lijnen.