Rivera wint eindklassement Energy Women's Tour voor Vos

Lotta Lepistö heeft de vijfde en laatste etappe van de OVO Energy Women's Tour gewonnen. De Finse van Cervélo-Bigla was in Colwyn Bay na 122 kilometer de snelste. De eindzege in de Britse rittenkoers ging naar Coryn Rivera van Sunweb, die vanaf de tweede dag aan de leiding stond.

Vier rensters gingen vroeg in de laatste etappe van de OVO Energy Women's Tour in de aanval, maar de ploeg van klassementsleider Rivera hield alles onder controle. Halverwege de rit in de heuvelzone werden ze dan ook weer ingerekend door het peloton.

Twintig kilometer van de streep was er nog een serieuze aanval van Kasia Niewiadoma, Elisa Longo Borghini, Amy Pieters en Lucinda Brand, maar Rivera reageerde daar zelf op. Tien kilometer werden ze weer ingerekend doordat er geen goede samenwerking was. In de sprint was Lepistö de snelste voor Giorgia Bronzini. 

Marianne Vos werd derde in de etappe en het was alweer haar podiumplaats in vijf dagen. De Europees kampioene maakte haar rentree na haar sleutelbeenbreuk in Luik-Bastenaken-Luik. Vos werd ook tweede in het eindklassement in de Britse rittenkoers, die meetelt voor de Women's World Tour.