Consonni sprint naar zege in openingsrit Ronde van SloveniŽ

Simone Consonni heeft de openingsetappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De 23-jarige Italiaan van UAE-Team Emirates was in een rit van 159 kilometer van Lendava naar Murska Sobota de snelste in de sprint, nadat verschillende topsprinters waren uitgeschakeld door enkele valpartijen in de finale.

Vijf renners kregen in het begin van de etappe de ruimte van het peloton. Het peloton gaf ze vijf minuten, maar met sprinttoppers aan de start als Mark Cavendish, Marcel Kittel, Caleb Ewan en Dylan Groenewegen was er voldoende controle in het peloton. Op ruim tien kilometer van de streep werden ze dan ook weer ingerekend door het peloton.

In de laatste twee kilometer waren er enkele valpartijen. Eerst kwam Ewan ten val, waardoor Groenewegen vol in de remmen moest en niet meer mee kon sprinten. Ook Marcel Kittel was betrokken bij een valpartij en Cavendish kwam niet in de sprint voor. Simone Consonni zag zijn kans schoon en greep die met beide handen aan. De Italiaanse sprinter boekte zijn eerste profzege in zijn carrière en is ook meteen de eerste leider in de Sloveense rittenkoers.