Kat kwartier in oven van 200 graden gestopt tijdens feestje

Het begrip 'teringlijer' heeft onlangs weer eens een nieuwe betekenis gekregen. In het Belgische Kortrijk was een feestje aan de gang en bij een gezellig feestje hoort natuurlijk een stevig staaltje dierenmishandeling, zo lijkt een jonge Roemeen gedacht te hebben.

Kat Sprotje werd tijdens het feestje in de oven geschoven, waarna deze op 200 graden werd gezet. Wonder boven wonder overleefde Sprotje de bloedhete hel en na een kwartier haalde iemand anders de kat er weer uit, waarna deze in de douchecabine gezet werd.

Een en ander gebeurde woensdagnacht en vrijdag werd Sprotje pas naar de dierenarts gebracht, met zeer ernstige brandwonden en interne bloedingen, "want er werd ook met de kat gevoetbald", legt Valérie Huvaere uit.

De 31-jarige Huvaere is iemand van het soort mensen waar we wél blij mogen zijn: ze is dierenarts en bekommert zich nu om de arme kat. "Dit is niet te bevatten...een kat, een levend wezen, in een oven stoppen", stamelt Huvaere vol ongeloof.

Ze vertelt dat Sprotje niet eet en dat ze plast waar ze ligt. Met een infuus hoopt men haar aan te laten sterken, terwijl de wonden verzorgd worden met verband. Als eten geweigerd blijft worden zal men aan de sondevoeding beginnen. 

Huvaere heeft gelukkig nog wel wat goed nieuws in dit treurige verhaal: "Ik heb er vertrouwen in dat Sprotje het gaat halen." De politie is een onderzoek gestart en de lokale dierenarts is met crowdfunding begonnen om de dure verzorging te kunnen betalen.