Salah ziet WK-droom in duigen vallen

Egypte moet het tijdens het WK stellen zonder sterspeler Mohamed Salah. De aanvaller van Liverpool viel zaterdagavond geblesseerd uit.

De 25-jarige aanvaller moest zich in de finale van de Champions League tegen Real Madrid (3-1 verlies) na een half uur laten vervangen nadat hij in een duel met Sergio Ramos verkeerd op zijn schouder landde.

Turki Al Al-Sheikh, voorzitter van de Sportautoriteit van Saoedi-Arabië en voorzitter van de Sportfederatie voor Islamitische Solidariteit bevestigt de afwezigheid van Salah op het WK. Al Al-Sheikh is in zijn functie nauw betrokken bij de Egyptische voetbalbond en was tot afgelopen vrijdag erevoorzitter van de Egyptische topclub Al-Ahly.

"Met grote droefheid... Helaas is bevestigd dat onze grote Arabische ster Mohamed Salah twee maanden afwezig zal zijn vanwege zijn blessure", schrijft Al Al-Sheikh op Facebook. "Wat betekent dat we hem zullen missen op het WK. We wensen hem een spoedig herstel."

Update 20.54u

Mohamed Salah verwacht dat hij toch nog in actie kan komen op het WK. Zaterdag viel hij uit met een blessure waarmee hij twee maanden zoet zou zijn. Een officiële diagnose van Liverpool of de Egyptische artsen moet nog volgen, maar Salah gelooft zelf in een snel herstel. Via Twitter laat hij weten dat hij er 'gewoon' bij denkt te zijn tijdens het WK. "Het was een zware avond, maar ik ben een vechter. Ondanks de verwachtingen heb ik er vertrouwen in dat ik in Rusland zal zijn om jullie allemaal trots te maken. Jullie liefde en steun zullen mij de kracht geven die ik nodig heb”, aldus Salah op Twitter.

Die verwachting heeft ook Aly Mazhar. Hij is een goede vriend van de Egyptenaar en heeft zondagmiddag gezegd dat de vleugelaanvaller slechts drie weken hoeft te revalideren. Dat zou betekenen dat Salah de laatste twee groepswedstrijden mee kan spelen. Op 19 juni wacht gastland Rusland en op 25 juni is Saudi-Arabië de tegenstander. Daarin kan Egypte de topscorer van de Premier League vanzelfsprekend goed gebruiken. Hij maakte namens Liverpool dit seizoen 44 treffers in 52 wedstrijden.