Elia terug in Oranje: "Ik was eigenlijk wel verrast"

Eljero Elia hoopt komende donderdag voor het eerst sinds 14 november 2012 weer zijn opwachting te maken bij het Nederlands elftal.

In een wedstrijd met Duitsland speelde hij zijn 28ste en tot dusver laatste interland. Dankzij zijn goede prestaties voor Istanbul Basaksehir kreeg hij van bondscoach Ronald Koeman een oproep voor de oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië.

"Ik was eigenlijk wel verrast. Ik had mijn vakantie al geboekt, die heb ik nu even uitgesteld", vertelt Elia in gesprek met Voetbal International. "Ik begon me af te vragen of ze me nog wel volgden. Ik kijk heus kritisch naar mijn eigen prestaties. Soms was het de afgelopen jaren terecht dat ik er niet bij was, maar in Turkije heb ik een prima seizoen gedraaid en daarvoor ook bij Feyenoord."

In maart kreeg de 31-jarige aanvaller geen oproep voor de vorige interlandperiode en liet hij via Twitter zijn ongenoegen blijken, door te schrijven: "Tegenwoordig met praten bereik je heel veel in het voetbal #NoHardFeelings."

"Ik was een beetje een baby die om aandacht schreeuwde", blikt Elia nu terug. "Ik wil bij de beste spelers van Nederland horen, meehelpen om het land weer trots te laten zijn op Oranje. Daarom ben ik ook zo blij dat ik erbij ben. Ik voel me nu als een kind dat een snoepje heeft gekregen."