Fulham na vier jaar afwezigheid terug in Premier League

Fulham is zaterdagavond ten koste van Aston Villa gepromoveerd naar de Premier League. In een rechtstreeks duel wonnen de Londenaren met 1-0.

Fulham degradeerde in het seizoen 2013/14 uit de Premier League, waar Aston Villa tijdens het seizoen 2015/16 als laatste eindigde op het hoogste Engelse niveau. Na een gelijkopgaande openingsfase, wist Fulham halverwege de eerste helft voor het verschil te zorgen. Een prachtige pass van Ryan Sessegnon stelde Tom Cairney in staat om de 0-1 te scoren.

Aston Villa, dat tijdens de reguliere competitie als vierde was geëindigd met vijf punten minder dan nummer drie Fulham, kreeg zeven minuten voor tijd rust een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Jack Grealish volleyde de bal geheel vrijstaand over de lat.

Na rust gingen the Villans op jacht naar de gelijkmaker en werden daarbij enkele malen gevaarlijk. Smaakmaker Grealish vond echter tot tweemaal toe Fulham-doelman Marcus Bettinelli op weg naar succes. Via Stefan Johansen kreeg Fulham een mogelijkheid op de 0-2, alleen de Noor schoot over.

Twintig minuten voor tijd moesten the Cottagers met een man minder verder nadat centrale verdediger Denis Odoi zijn tweede gele kaart kreeg na een charge op Grealish. Ondanks de nummerieke meerderheid slaagde Aston Villa er niet in om tot grote kansen te komen en zodoende promoveert Fulham, net als Wolverhampton Wanderers en Cardiff City, naar de Premier League.