Karembeu: "Zidane kan de grootste Real-trainer worden"

Zinédine Zidane zou de nummer één trainer in de geschiedenis van Real Madrid worden als zaterdagavond de Champions League gewonnen wordt.

In januari 2016 werd de Fransman trainer in de Spaanse hoofdstad en het succes volgde direct met onder meer het kampioenschap in La Liga en tweemaal op rij de winst van de Champions League. Zaterdagavond wacht in de finale van het miljoenenbal de confrontatie met Liverpool.

"Niemand heeft ooit eerder drie keer achter elkaar de Champions League gewonnen", vertelt Christian Karembeu, die in 1998 en 2000 de Champions League won met Real Madrid, in gesprek met de Daily Mail. "Hij zou de nummer één trainer in de geschiedenis van Madrid zijn. De club heeft altijd records gebroken en misschien doet Zizou het wel."

"Ik ben een echte Madrid-fan en een voormalig speler, dus ik zou graag willen dat Zidane het record zou breken door drie keer op rij te winnen. Het zou hen de dimensie geven van de grootste club ter wereld, maar ze hebben een echte tegenstander tegenover zich staan met Liverpool. Ze zijn erg gevaarlijk met Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino."

"Niemand had verwacht dat zij de finale zouden halen, maar de manier waarop ze spelen is fantastisch. Via de kwalificatiewedstrijden wonnen ze met hun eigen manier van spelen, met snelhied en efficiëntie voor het doel. Door het winnen komt het vertrouwen en geloof in het team en dat is waarom ze geweldige prestaties hebben geleverd."