Abt wint Duitse ePrix op Tempelhof in Berlijn

Daniel Abt heeft de ePrix van Berlijn gewonnen op het voormalig vliegveld Tempelhof. De Audi-coureur was veruit de sterkste en pakte na de race in Mexico zijn tweede overwinning van het seizoen en van zijn carrière.

Abt nam vanaf poleposition de leiding bij de start, voor Oliver Turvey. Jerome d'Ambrosio wisselde van plek met Jean-Eric Vergne en pakte plek drie, terwijl Lucas di Grassi op vijf volgde. Felix Rosenqvist vertrok als zesde, maar nam veel te veel risico in bocht één en viel zo'n tien plekken terug.

D'Ambrosio moest al snel wat plekken inleveren en de Belg kwam achter Di Grassi en Sebastien Buemi op plek zes terecht, terwijl Abt zijn leiding uitbouwde. Na elf ronden wist Di Grassi Vergne te verschalken en dus pakte de Braziliaan plek drie over, waarna ook Buemi gelijk voorbij Vergne dook.

Voor kampioenschapsleider Vergne was dat alles niet zo'n drama: directe concurrenten Sam Bird en Rosenqvist reden op de plekken acht en veertien. Di Grassi zette zijn opmars al snel voort en pakte ook Turvey, waardoor de Audi's van Abt en Di Grassi op één en twee reden.

Na twintig ronden zag Vergne op plek vijf een paar centimeter ruimte bij Buemi en de Fransman twijfelde geen moment: met het nodige beukwerk zette hij zijn Techeetah binnendoor en nam hij de vierde plek over, terwijl de pitstops in zicht begonnen te komen.

Bij de autowissels veranderde weinig, behalve dat Buemi door een snellere stop zijn vierde plek weer terug kon veroveren op Vergne. In de pitstraat hinderde Buemi leider Abt, waardoor diens voorsprong op teamgenoot Di Grassi van drie seconden terug was gevallen naar nagenoeg niks.

Dik tien ronden voor het einde had Turvey het moeilijk: Buemi pakte zijn derde plek en Vergne kwam er gelijk achteraan, waarna Vergne niet voor de eerste keer op de dag Buemi te grazen nam. Voorin gebeurde weinig meer, maar achterin was nog genoeg actie.

Met name om het laatste puntje op plek tien werd fors gestreden, vooral door de Mahindra's van Rosenqvist en Nick Heidfeld en door Nelson Piquet Jr, Tom Dillmann en Jose Maria Lopez. In de chaos rondom die strijd pakte André Lotterer uiteindelijk plek negen en eindigde Heidfeld als tiende.

Abt schreef de race op zijn naam, Di Grassi en Vergne vergezelden hem op het podium, voor Buemi en Turvey.