Rosenqvist wint Marokkaanse ePrix in straten Marrakesh

Felix Rosenqvist heeft de derde race van het Formule E-seizoen gewonnen. De Zweedse Mahindra-coureur was op de straten van Marrakesh de beste en pakte zo de Marokkaanse ePrix. 

Bij de start veranderde de kop niet: polesitter Sebastien Buemi nam de leiding, voor Sam Bird, Rosenqvist, Jose Maria Lopez, Lucas di Grassi en Alex Lynn. Voor Lynn ging het vroeg in ronde twee al fout, want Daniel Abt tikte hem de rondte in. Nelson Piquet steeg twee ronden later naar plek vijf door een inhaalactie op Abt en Lopez.

Na zeven ronden ging het fout voor Di Grassi: de regerend kampioen reed op plek vier en moest zijn Audi Abt langs de kant parkeren om een reset te proberen. De Braziliaan wist de pitstraat te bereiken, Abt moest zijn vierde plek inleveren door een drive through penalty vanwege het rond tikken van Lynn. Rosenqvist was Bird ondertussen voorbij, want de Brit had flinke problemen met zijn auto.

Halverwege de race viel André Lotterer stil en dus werd de race geneutraliseerd, precies op het moment dat onder meer Abt, Mitch Evans en Felix Antonio da Costa naar binnen kwamen voor de autowissel. Uiteindelijk veranderde het moment van de neutralisering niet veel aan de stand en nadat iedereen van auto gewisseld had reed Buemi gewoon weer op kop, voor Rosenqvist en Bird, die zijn problematische auto vervangen had en weer netjes onderweg was.

Vier ronden voor de finish opende Rosenqvist de aanval en de Zweed pakte de niet volle bak verdedigende Buemi, die met de fan boost nog wel een optie achter de hand had. Daar kon de Zwitser echter niks meer mee, Rosenqvist was gezien en boekte zijn tweede opeenvolgende overwinning. Buemi eindigde als tweede, voor Bird, Piquet en Jean-Eric Vergne.