Romeinse ePrix eindigt met prachtige strijd, Bird wint

Sam Bird heeft de ePrix van Rome gewonnen. Het werd een race waar aanvankelijk niet veel in gebeurde, maar het einde leverde dan juist weer heerlijke actie op, inclusief een mooie strijd om alle podiumplekken. 

Bij de start pakte polesitter Felix Rosenqvist gelijk de leiding, voor Sam Bird, Mitch Evans, André Lotterer, Oliver Turvey en Sebastien Buemi. Een ePrix is geen ePrix zonder wat schade in de eerste ronde en dat was er voor Jean-Eric Vergne, die vanaf de achtste startplek één positie verloor.

De eerste helft van de race leverde weinig spektakel op en dus was het halverwege tijd voor de autowissels in min of meer de volgorde die in ronde één ontstond, met Rosenqvist op kop. Toch ging het juist op dat moment ineens even fout, met een aantal auto's die de muur raakten.

Ook Turvey was betrokken bij de korte chaos, waardoor de Brit flink wat posities inleverde. Rosenqvist hield de leiding vast, voor Bird en Buemi, die via de autowissel voorbij was gegaan aan Evans en Lotterer. 

Evans en Lotterer konden echter wel een ronde later naar binnen, net als onder meer Lucas di Grassi, waardoor zij zo'n zeven procentpunt meer aan energie in de batterij hadden. Alex Lynn zette zijn auto in de muur en dus konden de later gestopte coureurs gelijk profiteren van de safety car.

Met tien ronden te rijden ging het fout voor leider Rosenqvist: de Zweed maakte met zijn Mahindra iets te gretig kennis met de Romeinse muur en kon inpakken, waardoor Bird de leiding in handen pakte, voor Evans en de door hem ingehaalde Buemi. 

Buemi werd niet veel later ook verschalkt door Di Grassi, die met zijn fan boost de derde plek in beslag nam. De Nieuw-Zeelander had het gat naar Bird snel gedicht en dus ontstond zo, mede door het wegvallen van Rosenqvist, alsnog een mooie strijd om de overwinning, mogelijk ook nog met Di Grassi.

Di Grassi sloot vier ronden voor het einde ook aan en de kampioen had zijn zinnen op de winst gezet, terwijl Evans een eerste - mislukte - poging deed om Bird te verschalken. Ook Lotterer, met een paar extra procentpunten, kwam eraan en sloot zelfs aan bij de strijd om het podium.

Bird sloeg een gaatje en leek de zege veilig te stellen, Di Grassi werkte zich hardhandig naar de tweede plek. Evans en Lotterer vochten met het mes tussen de tanden om de derde plek, die in de slotronde gepakt werd door Lotterer. Evans eindigde als vijfde: Daniel Abt pakte hem nog.