Wenger: "Ik heb in mijn verklaring verteld wat ik wilde zeggen"

Arsène Wenger weigert in te gaan op de speculatie dat hij Arsenal aan het einde van het seizoen geforceerd moet verlaten.

Vrijdag werd bekend dat de Fransman aan het einde van het seizoen na 22 jaar vertrekt bij the Gunners, maar al snel gingen de geruchten dat er geen sprake is van een vrijwillig vertrek. De club zou hem gedwongen hebben om te vertrekken en hem een jaarsalaris van 12,5 miljoen euro meegeven, waarmee er vroegtijdig een einde komt aan de samenwerking aangezien zijn contract nog tot de zomer van 2019 doorliep.

"Ik respecteer mijn contract", vertelt Wenger in gesprek met Sky Sports. "Dat is wat ik doe. Ik was hier en ik respecteerde mijn contract. Ik heb niets toe te voegen. Ik heb in mijn verklaring verteld wat ik wilde zeggen. Afgezien daarvan is er niet veel te zeggen. Ik weet niet wat de volgende stap zal zijn. Op dit moment is mijn focus en loyaliteit bij deze club, tot de laatste dag dat ik hier ben."

Op de vraag of hij ooit terug zal keren bij de club waar hij in 1996 aan de slag ging, zegt Wenger: "Ik weet het niet. Ik denk dat ik een geschiedenis gemaakt heb met deze club als je kijkt naar de wedstrijden in de Premier League, het aantal Europese wedstrijden, het aantal FA Cup-wedstrijden."

"We hebben een geschiedenis opgebouwd, een structuur op een solide basis. Als je kijkt naar waar de club was toen ik het overnam, denk ik dat we samen een goede weg hebben bewandeld. Nu ben ik blij dat we de wedstrijd gewonnen hebben. Laten we nu mijn gevoelens scheiden van de resultaten van het team." Arsenal was zondag met 4-1 te sterk voor West Ham United en verstevigde daarmee de zesde positie in de Premier League.